Unuka Arsena i Gabi oboljela od neizlječive bolesti: ‘Nije bilo načina da to izbjegnem’

Lu Dedić (Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX)

Lu Dedić, unuka legendarne pjevačice Gabi Novak i preminulog kantautora Arsena Dedića, svojim talentom i upornošću pokazuje da se ljubav prema glazbi prenosi kroz generacije. Iako mlada, Lu je već zakoračila u svijet glazbe i započela svoju umjetničku karijeru, nadovezujući se na bogato nasljeđe svojih slavnih predaka.

Hrvatska javnost bolje je upoznala Lu Dedić na ovogodišnjoj Dori, gdje se predstavila s pjesmom “Plavi leptir”. Iako nije uspjela ući u finale, njezin nastup privukao je pažnju medija i publike. Odluka da se prijavi na Doru nije bila planirana, već ju je potaknula sugestija autora pjesme, Miroslava Lesića. “Prihvatila sam izazov zbog dinamičnog načina života i želje za novim iskustvima,” izjavila je Lu, priznajući da voli akciju i da ne miruje.

Osim glazbenog puta, Lu je hrabro podijelila i svoju borbu s dijabetesom, bolešću s kojom živi od rođenja. “Postoji stereotip da se dijabetes dobije zbog previše slatkog, što nije točno, barem kad je riječ o tipu dijabetesa koji ja imam. Naslijedila sam ga genetski i nije bilo načina da to izbjegnem,” objasnila je Lu u ožujku ove godine. Dodala je da unatoč bolesti, ne dozvoljava da to utječe na njezin život. Uvijek nosi inzulin sa sobom i koristi aplikaciju za praćenje šećera, naglašavajući kako želi biti primjer drugima da dijagnoza ne mora biti prepreka u svakodnevnom životu.

Detalj s koncerta otkrio bolest s kojom se bori Arsenova unuka: ‘Uvijek to nosim sa sobom’

Voli svirati

Lu je od malih nogu bila povezana s glazbom. Kao dijete idolizirala je svog oca i njegov talent, što ju je potaknulo da upiše glazbenu školu. Iako je završila samo osnovnu glazbenu školu, priznaje da je pubertet utjecao na njezinu odluku da prestane s vježbanjem klavira. “Voljela sam svirati, ali nisam voljela vježbati. Danas često razmišljam o tome zašto nisam nastavila, ali klavir je i dalje dio mog života,” iskreno je ispričala Lu, naglašavajući kako ponekad ponovno sjedne za klavir i svira.


Lu se prisjetila i djedovih riječi, često izrečenih u šali, da “mlade treba kočiti”. Iako je to bilo polušaljivo, smatra da u tome ima i istine. “Moj djed Arsen bio je duhovit i nježan, ali i iskren. Njegove riječi uvijek su nosile težinu, a sjećanja na njega čuvam s puno ljubavi,” priznala je Lu, govoreći o dubokoj vezi s djedom koji je ostavio neizbrisiv trag u njezinom životu.

S obzirom na visoka očekivanja javnosti zbog slavnog prezimena, Lu je svjesna odgovornosti, ali to je ne sprječava da s optimizmom gleda u budućnost. Veseli se daljnjem bavljenju glazbom i raduje novim izazovima koje joj donosi karijera.

Podsjetimo, Arsen Dedić prije braka s Gabi Novak bio je u braku s Vesnom Matoš, s kojom je imao kćer Sandru, koja danas živi u Americi, gdje je u braku s pjevačem Alenom Slavicom.


Komentari