Umro je od trovanja alkoholom u neimaštini: Svi Zagrepčani ga znaju po legendarnom nadimku

Đorđe Rapajić (Foto: Screenshot)

Na današnji dan 12. lipnja 2000. godine preminuo je glumac koji je utjelovio od jednog od  legendarnih likova s malih ekrana. Đorđe Rapajić većini Zagrepčana poznat je po nadimku svog lika iz serije Smogovci, Nosonja.

Do smrti 2000. godine iznimno je teško živio, posljednje dane svog života proveo je u velikoj neimaštini.

Umro je u Zagrebu 2000. godine u 48. godini života od posljedica trovanja alkoholom.

 

Brojne televizijske uloge

Đorđe Rapajić (Titova Korenica, 1952. – Zagreb, 12. lipnja 2000.) bio je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac. Uz Akademiju je diplomirao i šumarstvo. Publici je najviše poznat kao Nosonja iz serije Smogovci te kao Pero iz dječje emisije Poštanski sandučić.


Uz to je bio i glumac u raznim serijama i emisijama dramskog, obrazovnog i dječjeg programa. Godinama je bio glumac kazališta Trešnja, a radio je i s vodećim hrvatskim filmskim redateljima.

Televizijske uloge “Zlatko i detektivi” kao Albert (1992.), “Operacija Barbarossa” kao taksist (1990.), “Inspektor Vinko” kao roker br. 2 (1984.), “Zamke” kao vodič Adam (1983.), “Kiklop” kao ulični intelektualac (1983.), “Poštanski sandučić” kao Pero (1982. – 1992.), “Smogovci” kao Nosonja (1982. – 1992.), “Nepokoreni grad” kao Josip Čuljat (1982.).

Na današnji emitirana prva epizoda kultne serije ‘Smogovci’

Preminuo prije 24 godine

Sjetili su ga se u grupi 80-te u Zagrebu.

“Prije točno 24 godine umro je “striček Nosonja”, Đorđe Rapajić, kultni glumac iz Smogovaca. I fakat je jadno da se u Zagreba tog čovjeka više nitko ne sjeća. Možda je i bolje tako. Striček Nosonja, ja vas nisam zaboravil”, piše u objavi posvećenoj Nosonji.

“Od svega, pamtim mu (i poštujem ga zbog toga), što je bez problema izlazio pred nas, klince, nakon predstave. koji je to bio doživljaj za nas”, “Hvala mu na djetinjstvu”, pisali su Zagrepčani koji su se sa sjetom prisjetili legendarnog glumca.

 


Komentari