Umrla je legendarna glumica: ‘Bila je s prijateljima i obitelji do samog kraja’

Maggie Smith (Foto: Youtube screenshot)

Preminula je legendarna britanska glumica Maggie Smith u 90. godini. Tužnu vijest potvrdili su njezini sinovi Toby Stephens i Chris Larkin.

“S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Maggie Smith. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. rujna. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji do samog kraja. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake”, izjavili su.

“Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na njihovoj brizi i beskrajnoj ljubaznosti tijekom njezinih posljednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku”, zaključili su Stephens i Larkin.

Brojne uloge

Podsjetimo, poznatu glumicu mnogi pamte po ulozi profesorice Minerve McGonagall u popularnom serijalu o Harryju Potteru. Osim toga, prepoznata je i po ulogama u filmovima ‘The Prime of Miss Jean Brodie’ i ‘California Suite’ za koje je osvojila Oscare.

Inače, glumica je rođena 28. prosinca 1934. godine u Ilfordu u Engleskoj, osnovnu i srednju školu završila je u Oxfordu, nakon čega je započela glumačku karijeru koja je potrajala ukupno više od 60 godina.


Nadalje, Maggie Smith je u prvom braku s glumcem Robertom Stephensom dobila dvojicu sinova, Chrisa i Tobyja. Par se razveo 1975. godine, nakon čega se glumica udala za scenarista Beverleyja Crossa koji je, nažalost, preminuo 1998. godine.

2007. godine Maggie se suočila s teškom dijagnozom raka dojke, ali bez obzira na to, nije odustala od glume. Njezinu zavidnu glumačku karijeru obilježilo je osvajanje nagrada Oscar, Emmy, Tony i BAFTA te će ju mnogi pamtiti po vrhunskoj glumi i različitim ulogama kojima se odlično prilagođavala.


Komentari