Turista šokirala cijena noćenja, evo kako se snašao: ‘Očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere’

Dubrovnik plaža (Foto: Mihael Barisic / CROPIX)

Francesco Sercia koji vodi putopisni blog, odlučio je posjetiti Dubrovnik, no iznenadila ga je visoka cijena smještaja. Noćenje je trebao platiti 64 eura, što ga je prenerazilo, pa se odlučio za jeftiniju alternativu.

“Očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere”, rekao je pa napravio neočekivano. Za 70 eura je iznajmio automobil koji je podijelio s dvojicom stranaca. Na Instagramu je objavio video u kojem objašnjava kako je proveo noć.

Istaknuo je da je Dubrovnik prelijep, ali da je među najskupljim destinacijama u Hrvatskoj.  “Dubrovnik, prelijepi obalni grad u Hrvatskoj, često zovu ‘biserom Jadrana’. Njegove dobro očuvane srednjovjekovne zidine, kristalno čisto more i povijesni stari grad učinili su ga popularnim odredištem za putnike iz cijelog sveta,” napisao je u opisu videa u kojem je prikazao kako je izgledala njegova dubrovačka noć.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesco Sercia (@fra_sercia)


‘Popularnost ima svoju cijenu’

U videu pere zube ispred automobila, dok drugi muškarac spava u autu. “Popularnost ima svoju cijenu. Dubrovnik je poznat kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj. Bilo da se radi o smještaju, restoranima ili čak osnovnim turističkim aktivnostima, cijene u Dubrovniku mogu biti znatno više u usporedbi s ostalim dijelovima zemlje,” poručio je.

Otišli na ljetovanje i vratili se potpuno razočarani: ‘Baš je ostavilo ružan dojam, ništa nije kao prije’

“Tijekom vrhunca turističke sezone, troškovi mogu porasti, što ga čini manje povoljnom opcijom za putnike. Ako ga planirate posjetiti, trebali biste se pripremiti na visoke cijene”, poručio je pratiteljima.


Komentari