Turist ostao oduševljen gradom u susjedstvu: ‘Još jedino ovdje na Balkanu se isplati trošiti’

Izlet u Sarajevo (Foto: Instagram screenshot)

Putni bloger Ben posjetio je Sarajevo koje ga je oduševilo gastronomskom ponudom i povoljnim cijenama. “Cijene su eksplodirale diljem Balkana, a Bosna je zadnje mjesto gdje za svoj novac još dobijete nešto kvalitetno. Ima puno toga za raditi i odlične hrane za probati. Dodajte Bosnu i Hercegovinu na listu mjesta koja trebate posjetiti prije nego što je preplave turisti“, pozvao je svoje međunarodne pratitelje.

Rekao je i da je imao odličnog lokalnog vodiča koji je znao najbolja mjesta, pogotovo što se tiče hrane.

Opisao je da je počeo dan s tradicionalno pripremljenom kavom koja ga je koštala 1,35 euro. Nakon toga je otišao na doručak gdje je jeo raznoliku platu s narescima koje su između 5,39 i 7,19 eura ali izgleda obilato.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Herskowitz | World Travel 🗺️ (@benbookstheworld)


Porcija ćevapa je oko 4 i pol eura

Kaže da je kilogram ili košarica voća od 1.34 do 2.69 eura. Pokazao je i gdje je jeo “najbolji burek u gradu” koji dolazi serviran s vrhnjem, a to je platio oko 2,24 eura. Rekao je da ga je pivo koštalo 2.24 eura te pokazao kako uživa u pogledu na grad.

Još jedna stvar Zagrepčanima je postala luksuz: ‘Nekad bilo za kunu, sada po euro’

Preporučio je posjetiteljima i da odu na jednodnevne izlete. Istaknuo je i slastičarne u kojima komad torte košta oko 2,69 eura. Za večernji izlazak preporučio je tradicionalnu bosansku kuhinju, a rekao je da je porciju ćevapa platio oko 4,48 eura. Preporučio je i odlazak u nargila bar, koji su ondje jako popularni.

Cijene u Zagrebu u posljednjih nekoliko godina jako su porasle, no cijene u susjedstvu još su prihvatljive, pa bi tako i mnogi Zagrepčani mogli posjetiti Sarajevo.

 


Komentari