Tuga u obitelji Novaka Đokovića, u suzama se opraštaju: ‘Zauvijek ćeš ostati s nama’

Novak Đoković (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Obitelj Novaka Đokovića suočila se s velikim gubitkom nakon što je potvrđeno da je preminuo poznati liječnik Momčilo Momo Inić, koji je inače bio Novakov kum.

“Dragi kume, zauvijek ćeš ostati s nama. Voli te kum Srđan Đoković s obitelji”, napisao je otac tenisača.

Dr. Inić bio je cijenjen stručnjak u oblasti onkokirurgije, s naglaskom na kirurško liječenje karcinoma dojke, a tijekom svoje karijere usavršavao se u Parizu, Tokiju i Milanu. Deset godina je radio kao onkološki kirurg na Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije, a od 1990. godine predavao je na poslijediplomskim studijima iz Onkologije.

Kao mentor specijalizantima iz opće kirurgije, svojim je znanjem i iskustvom oblikovao generacije liječnika. Njegova svakodnevna praksa obuhvaćala je bimanualne preglede dojki, konzultacije s onkološkim pacijentima te davanje stručnih mišljenja o složenim slučajevima karcinoma.

Instagram

Bio blisko vezan uz obitelj Đoković

Osim što je bio autor i koautor oko 500 znanstvenih radova, dr. Inić bio je aktivan član mnogih domaćih i međunarodnih liječničkih udruženja. Njegov doprinos medicini nije ostao nezapažen, a posebno poštovanje uživao je kod obitelji Đoković, s kojom je bio blisko povezan.

Sprovod dr. Momčila Inića održan je 7. listopada na groblju u Boleču, gdje su se od njega oprostili članovi obitelji i prijatelji. Iza sebe je ostavio suprugu, kćeri i unučad, a njegovo naslijeđe i stručnost nastavit će živjeti kroz rad njegovih učenika i suradnika.


Novak Đoković se otvorio o svom odnosu s Jelenom: ‘Ne slažemo se u svemu’


Komentari