Teška životna priča krije se iza osmijeha ove sportašice: Zloćudna bolest otkrivena joj je u djetinjstvu

Bojana Jovanović (Foto: Instagram)

Bojana Jovanović je 25-godišnja srpska tenisačica koju, osim brojnih karijernih uspjeha, prati i glas jedne od najljepših tenisačica na svijetu.

Na društvenim mrežama ovu smeđokosu ljepoticu prati više od 200 tisuća ljudi, a 2020. godine proglašena je drugom najboljom seniorkom u Srbiji te su je tad usporedili s proslavljenom Anom Ivanović.

No, iza vedrog lica i prepoznatljivog osmjeha koji ju krasi, krije se i teško djetinjstvo te borba za vlastiti život.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bojana Jovanovic (@jovanovicbojka)


Pobijedila karcinom

Naime, Bojani je sa samo šest godina dijagnosticiran karcinom nadbubrežne žlijezde te je 2004. i 2005. godine imala dvije operacije u kojoj su joj odstranjeni bubreg i slezena te joj je presađena koštana srž.

O svojoj borbi s bolešću, naporima da preživi te crnim prognozama, svojedobno je progovorila za srpske medije gdje je otkrila kako joj je najgore u cijeloj priči bilo to što joj je tad rečeno kako se neće moći baviti sportom, svojom velikom ljubavlju.

“Presađena mi je koštana srž i liječnici nisu bili za to da se bavim sportom na profesionalnom nivou. Ali roditelji su mi uvijek govorili da ne slušam što mi govore sa strane, da pratim svoje snove i da nikad ne odustajem, jer nebo je granica. Ja sam se uvijek time i vodila. Ne mogu reći da i sad nije bilo komentara u smislu: ‘Zašto si ti i dalje u tome?’ Meni to samo daje poticaj da nastavim dalje i da se još više borim. Za to su jako zaslužni moji roditelji”, ispričala je mlada tenisačica.

Poznata HRT-ova voditeljica o teškoj dijagnozi: ‘Prošli mjesec nisam se mogla popeti na prvi kat’

Uz tenis se bavi i marketingom

S obzirom na to da se nije željela oprostiti od tenisa, nakon dvije ture kemoterapija i presađivanja koštane srži, Bojana je ipak uspjela zakoračiti na teniske terene i postati sportašica.

No, talentirana tenisačica tu nije stala. Tako je u Beogradu završila fakultet za informatičku multimediju i dizajn, a kako joj je oduvijek bila želja da se uz profesionalni sport bavi i medijima, danas je i suvlasnica marketinške agencije.

Svojim objavama na društvenim mrežama promovira sport, ali i općenito zdrav način življenja, a vlastitim primjerom pokazuje da uz trud i rad, ništa nije nemoguće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bojana Jovanovic (@jovanovicbojka)


Komentari