Tajči progovorila o tome što je doživjela u Zagrebu: ‘Da sam to rekla mami, ne bi me nikad pustila van

Tajči je najavila koncert u Zagrebu (Screenshots: HRT, YouTube)

Hrvatska pjevačica Tatjana Matejaš Cameron bila je jedna od najvećih pop zvijezda ranih devedesetih u cijeloj regiji, a zvjezdani status je postigla nakon njezine pobjede na Jugoviziji  s pjesmom “Hajde da ludujemo”, koja je ujedno ostvarila i visok 7. plasman na prestižnom natjecanju Euroviziji održanom u Zagrebu 1990. godine.

Pjevačica je rođena u Zagrebu 1. srpnja 1970. godine, a nakon pobjede na na Jugoviziji, Tajči je postala prava miljenica publike – prodavala je albume, majice, postere i izdala je dva prilično uspješna albuma. Međutim, otprilike dvije godine nakon što je postala poznata, jednostavno je preko noći nestala i započela od nule, na drugom kraju svijeta.

Posljednjih se godina Tajči sve češće odlučuje na posjete Hrvatskoj, pa je tako prošle godine održala promociju svoje knjige “(Ne)slomljena”. Knjigu je napisala još 2017. godine u sjećanje na pokojnog oca, a u njoj je progovorila i o traumama iz vremena Jugoslavije.

Tatjana Cameron Tajči (Foto: Instagram)

‘Dugo sam bila u strahu’

“Dugo sam bila u strahu i zakočena i nisam mogla ništa stvarati. Sve je bilo natopljeno nesigurnošću”, rekla je na promociji Tajči.

“Ovo je za mene novi početak. Nema me 30 godina u mom Zagrebu. Daleko sam. Preko videopoziva to nije to. Ova knjiga je osobna i intimna, ali ne u svrhu promocije i slave, već u cilju da se prepoznamo onda kad nam je najteže. I da opet proživimo ‘Hajde da ludujemo”, rekla je tada Tajči.

Progovorila je i o izazovima i poteškoćama s kojima se nosila dok je još živjela u Jugoslaviji. “Dugo sam bila u strahu i zakočena i nisam mogla ništa stvarati. Sve je bilo natopljeno nesigurnošću. Bilo je tu i seksualnog uznemiravanja, no to se kod nas nije tako ni doživljavalo (u Jugoslaviji op.a). Da sam to rekla mami, ne bi me nikad pustila van. Trebalo mi je sedam godina psihoterapije da to sve izbacim van”, otvorila se popularna pjevačica.


Tatjana Cameron Tajči je progovorila o mučnom iskustvu (Foto: bravo)

‘Tada sam odlučila da neću nikome reći’

Podsjetimo, Tajči je jednom prilikom, gostujući u podcastu ‘Skip or Beep’, progovorila o mučnom iskustvu kojeg je doživjela kao mlada djevojka, kada je bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

“Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti? Na koji način si sebe dovodila u pitanje?” upitala ju je tada voditeljica Tatjana Jurić.

“Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe… Moja baka je znala reći – ja ću to ponijeti u grob… Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob”, rekla je Tajči.

Maja Šuput se pohvalila uzbudljivim vijestima: Dugo su to skrivali od javnosti

Odlučila je pomagati žrtvama

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila. “Nema imena, to nije uopće niti važno, jer to je toliko puno vremena prošlo ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj… Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane da ulažem energiju u to… I oni muškarci i njima se to događa iz neke traume’” rekla je Tajči svojevremeno u podcastu.

Odlučila je, kaže, ne baviti se nasilnicima nego pomagati žrtvama. Tajči je, naime, licencirani life coach, a radi, među ostalim i u zatvoru.


Komentari