Svećenik ‘opleo’ po Severini zbog videa koji je objavila: ‘Istina nekad nije laka, želim da to shvatiš’

Severina, fra Mario Barišić (Foto: Damir Krajac / CROPIX / Instagram)

Nakon što je Severina na Instagram profilu pozvala žene da potpišu peticiju Europske građanske inicijative koja se zalaže da se svim stanovnicama Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj, o njenom se potezu oglasio fra Mario Berišić, član Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Barišić je na društvenim mrežama napisao da je on mogao biti dijete koje je pobačeno, budući da je njegovoj majci savjetovano je da ga pobaci nakon određenih komplikacija u trudnoći, što ona nije učinila.

“Ne želim te uvjeriti u to što je abortus, ali ti želim samo reći da sam ja trebao po svim liječničkim kriterijima biti abortiran. Mojoj majci su to predlagali, a evo me još uvijek sa svima vama i uz to kroz kojih par dana postajem…svećenik. Koliko Seve to tebi govori, ne znam, možda ništa, možda nešto, možda budi čak i averziju, ipak da nisam bio rođen ne bih imao priliku ovo ti pisati, a niti izraziti svim ovim divnim ljudima, koliko sam zahvalan, prije svega Bogu koji me htio, a zatim mojoj hrabroj majci, ali i ocu koji je bio uz nju. Unatoč svim crnim prognozama, htjeli su me na životu, a danas živim radosno uz mnoge poteškoće u svom poslanju.”

‘Svi znamo što je abortus’

“U dubini našeg srca, svi mi znamo što je abortus, jer naši nam životi koje danas imamo govore istinu. Ne bi nas bilo, niti ništa od nas, da su nas majke i očevi odlučili abortirati. Komotno sam mogao ne biti, a ipak jesam! Borite se za istinu a ne za pravo.

Istina doduše nije laka jer ponekad se kosi s onim što bi mi htjeli, a pravo je ono što se lako da manipulirati od bolesnog ega koji se prigiba vlastitim, sebičnim prohtjevima Vas koji ste trebali biti abortirani, pozivam da posvjedočite u komentarima radost života kojeg danas imate. A tebi draga Severina želim da shvatiš da je lijepo što postojiš i što si s nama u ovom vremenu, živjela ti nama i doživjela ti nama istinsku Ljubav”, stoji u objavi na Instagramu.


Podsjetimo, Severinu su zbog videa napale i neke pratiteljice.

““Zanimljivo, poziv na akciju baš par dana prije Hoda za život”, “Ginekolozi imaju pravo na priziv savjesti i to treba poštivati”, “Ja bi te samo pitala, vjeruješ li ti u Boga? Ništa više”, “Svatko ima pravo na život! I nitko nema pravo nekome uzeti to pravo! Protiv pobačaja”, bili su neki od komentara.

Žene napale Severinu zbog novog videa: ‘Ja bi te samo pitala, vjeruješ li ti u Boga’


Komentari