Šuškalo se da se Dino Dvornik ustvari nije tako zvao: Danijela otkrila istinu o njegovom pravom imenu

Dino i Danijela Dvornik (Foto: Duje Klarić/CROPIX) -studio-

Kralj funka Dino Dvornik danas bi slavio svoj 60. rođendan da je poživio, a tim su se povodom mnogi prisjetili glasine da se Dino zapravo nije zvao Dino, već – Miljenko.

Naime, nekada se u javnosti nagađalo da je Dino umjetničko ime i nadimak te da se pjevač zapravo zvao samo Miljenko Dvornik.

Međutim, njegova supruga Danijela jednom je prilikom za domaće medije otkrila istinu o tome.

“Dino je u dokumentima Dino Dvornik, a Miljenko mu je krsno ime po didi”, pojasnila je.

Dino Dvornik.
(Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Preminuo šest mjeseci nakon oca

Dino se rodio 20. kolovoza 1964. u Splitu. Još kao dječak pojavio se na televizijskim ekranima s bratom Deanom u seriji “Naše malo misto”. Tu ih je naravno doveo otac Boris, jedan od najvećih hrvatskih glumaca svih vremena, koji je u seriji glumio legendarnog Roka Prča. Boris je preminuo u ožujku 2008. godine, samo šest mjeseci prije svog sina.

“Mogu reći jednu stvar, moj otac je imao stvarno dobar život i on je odlučija kad će umrit, a kad neće. To ti ja garantiram, majke mi. On je tu odlučija da je dosta sran*a”, rekao je Dino u svom posljednjem intervjuu, dva mjeseca prije smrti.


Svoj prvi put u glazbene vode Dino je imao s bratom Deanom, s kojim je formirao grupu Kineski zid, nazvanu po kompleksu zgrada na splitskom Spinutu u kojem su odrasli. Izdali su jedan album koji nije izazvao preveliku pompu, no definirao je glazbeni stil koji će Dino ubrzo odvesti do vrhunca.

Dino se kroz karijeru odmaknuo od funk korijena i njegova glazba od sredine 90-ih više je pripadača euro-dance stilu. Ipak, na svom posljednjem albumu, Pandorina kutija, vratio se svom izvornom stilu, što su njegovi fanovi dočekali s oduševljenjem.

Danijela Dvornik pokazala što je Dino vozio kad su prohodali: ‘Ovo je ‘Ferrari’ na kojeg sam pala’

Problemi s ovisnošću

Njegov veliki rad i težnja za perfekcijom utjecali su i na njegovo zdravlje. Nikad nije krio svoje probleme s ovisnošću s kojima se dugo borio i koji su ga na kraju i odveli u smrt. Naime, kako je poznato, njegovu smrt izazvao je smrtonosni koktel tableta za smirenje, antidepresiva i tableta protiv bolova. Preminuo je u Zagrebu 7. rujna 2008. godine i pokopan na zagrebačkom groblju Mirogoj. Danas bi napunio 60 godina.

U karijeri je izdao 7 albuma zbog kojih je osvojio 11 Porina, a 2009. godine posthumno mu je dodijeljen i Porin za životno djelo.

Dino se 1989. godine oženio za Danijelu Kuljiš s kojom je godinu dana kasnije dobio kćerku Ellu, danas poznatu influencericu.


Komentari