Suprug Maje Šuput boluje od neizlječive bolesti: ‘Nadam se da se neće raširiti’

Maja Šuput i Nenad Tatarinov (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Maja Šuput prije koji tjedan je u Marbelli proslavila petu godišnjicu braka sa suprugom Nenadom Tatarinovim.

I premda se o njima u javnosti izvještava gotovo svakodnevno, za razliku od supruge mu, 41-godišnji menadžer rijetko daje intervjue za medije.

No, prije točno godinu dana, Nenad je učinio iznimku te je po prvi put stao pred kamere i u televizijskom intervjuu progovorio o braku s poznatom pjevačicom, obiteljskim trenutcima s njihovim trogodišnjim mezimcem Bloomom, ali i o bolesti s kojom se bori još od djetinjstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli majasuput (@majasuput)


“Nadam se da se neće raširiti”

Naime, Nenad ima vitiligo – stečeni poremećaj pigmentacije koji nastaje kao rezultat gubitka melanocita iz kože te se manifestira pojavom bjelkastih mrlja različitih veličina, lokaliziranih na bilo kojem dijelu tijela.

“Nemam nekakav problem s time. Vitiligo imam dugi niz godina otkad sam možda osnovna, srednja i već dulje vrijeme je tako kako je, nadam se da se neće raširiti”, pojasnio je poduzetnik u svibnju prošle godine za InMagazin.

Iako točan uzrok vitiliga nije poznat, prema mišljenju stručnjaka, vjerojatno se radi o autoimunom poremećaju, a iako su danas dostupne terapije koje pomažu u vraćanju izgubljene boje kože, vitiligo je bolest koja se ne može izliječiti.

Fotografija sve govori: Maja otkrila novosti zbog kojih pršti od uzbuđenja

Isti problem ima i poznata manekenka

Budući da je vitiligo značajan estetski problem, isti često može negativno utjecati na psihičko zdravlje oboljelih. No, u svijetu postoje primjeri i onih koji su prigrlili sve ono što nosi život s vitiligom te bolest pretvorili u svoju prednost.

Jedna od njih zasigurno je i poznata američka manekenka Winnie Harlow koja se u modnoj industriji ističe upravo svojim specifičnim izgledom za koji je zaslužan vitiligo. Tako je Winnie prošle godine potpuno gola pozirala za naslovnicu časopisa ‘Women’s Health’, a tad je istaknula da želi biti inspiracija drugim ženama u istoj situaciji.

“U svome djetinjstvu, kad sam željela ne izgledati kako sam izgledala zbog ismijavanja koje sam doživljavala, nisam ni sanjala da ću postati toliko sigurna u sebe i poticati druge na to da čine isto. Ako ne možeš voljeti sebe, kako može očekivati da te itko drugi voli”, poručila je tad 29-godišnja manekenka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow)


Komentari