Što znači datum otisnut na roli toaletnog papira: Mnogima nije jasno o čemu se radi

Toalet papir (Foto: Unsplash)

Svi znamo da rok trajanja na hrani jasno označava vrijeme do kad je ta hrana sigurna za jelo, međutim datum otisnut na nekim drugim proizvodima mnoge zbunjuje. Kemikalije poput sredstava za čišćenje i sapuna također imaju rok trajanja, nakon kojeg one gube svoja svojstva te postaju manje učinkovita.

Međutim, jedan korisnik Reddita postavio je pitanje o datumu otisnutom na jednom proizvodu za koji nije mogao smisliti nikakav razlog da bude tamo. Naime riječ o toalet papiru. Datum je otisnut na kartonskoj roli, a on je pitao ima li netko objašnjenje zašto to mora biti označeno. Uslijedila je lavina urnebesnih komentara.

“Rok trajanja, nemoj to jest više, baci”, “Poslije tog datuma će ti prst probiti papir dok brišeš stražnjicu”, “Kada EU donese zakon o WC papiru koji mora biti zavezan na rolicu, pa da znaju da je ova rolica napravljena prije donošenja zakona”, “Smiješ koristiti i nakon tog datuma, ali samo ako si ga držao u frižideru inače moraš baciti!”, Nažalost, to ti je dan kad ćeš umrijeti. Kad pročitaš jednom gotovo je”, mnogi su ostavili šaljive komentare.

Datum na roli toalet papira (Foto: Reddit screenshot)

Što doista znači taj datum

Datum na toaletnom papiru obično označava datum proizvodnje. Ove informacije se često koriste za potrebe kontrole kvalitete, praćenje zaliha i osiguravanje da proizvodi nisu na policama predugo.

Ovu hranu ne smijete staviti u aluminijsku foliju: Dolazi do opasne kemijske reakcije


U nekim slučajevima, datum može označavati i rok trajanja, posebno za proizvode koji sadrže prirodne ili biorazgradive materijale. Međutim, to je rjeđe kod standardnog toaletnog papira.

Važno je napomenuti da specifično značenje datuma može varirati ovisno o proizvođaču i vrsti toaletnog papira. Ako niste sigurni u značenje datuma na određenom proizvodu, možete kontaktirati proizvođača za dodatna pojašnjenja.


Komentari