Stanković podsjetio na veliki domaći skandal: ‘Nakon što ju je udario, držala je led na licu’

Aleksandar Stanković u studiju (Foto: HRT / Screenshot)

Turbo Limach Show bio je zabavno natjecateljska emisija za djecu koja se emitirala na HTV-u tijekom 11 godina, odnosno od 1992. do 2003. godine. Djeca su emisiju obožavala, a u 264 snimljene epizode je sudjelovalo gotovo 20 tisuća djece.

Prošlo je više od dvadeset godina nakon završetka popularne emisije koju je, između ostalog, obilježio veliki skandal, kada je autor emisije, Siniša Cmrk, udario jednu od kolegica. Udario ju je toliko snažno da su ženi odmah dali led kojim je hladila mjesto na koje je primila udarac, i to sa suzama u očima. Sudeći po Cmrkovim kasnijim izjavama, on je na cijelu tu situaciju gledao poprilično nonšalantno.

Asistentica Marijeta Jelenčić je svojevremeno medijima opisala što se tada točno dogodilo. Tako je kazala da je tijekom četvrtog pokušaja snimanja najave Soulfingersa prišla Cmrku kako bi ga obavijestila da je jednom od kamermana nestao novac. Cmrk se ustao, izvrijeđao je, te ju snažno udario dlanom u lice. Nakon prvog udarca, Cmrk je navodno pokušao udariti asistenticu i nogom, a kasnije je navodno izjavio kako ju je trebao “još više izmlatiti”. Jelenčić je zbog ozljeda prevezena na traumatologiju.

‘Već se neko vrijeme ponašao problematično’

Tadašnja urednica TLS-a, Nataša Kalinić-Ahačić, prvotno je pokušala zataškati cijeli događaj, ali je protiv tada 39-godišnjeg Cmrka podignuta prekršajna prijava, a incident je ubrzo procurio u javnost.

Tada su i drugi progovorili kako se popularni voditelj počeo problematično ponašati. Tako je Glasnogovornik HTV-a izjavio kako se Cmrk već dugo ponaša neuračunljivo te da mu je potrebna stručna pomoć, dok je tadašnji glasnogovornik Krešimir Macan otkrio kako je bilo i ranijih incidenata, no do tada Cmrk nije nikoga fizički ozlijedio.


Njegovo problematično ponašanje ga je koštalo karijere. Naime, nakon skandala koji se dogodio pred 70-ak djece, Cmrk je napustio svoju televizijsku karijeru koju je započeo sredinom 90-ih. Bio je navodno jedan od najplaćenijih televizijskih urednika i voditelja u Hrvatskoj.

Siniša Cmrk (Foto: Screenshot, YouTube)

Cmrk: ‘Što se dogodilo, to u ovoj priči nije važno’

Na Facebook stranici emisije “Nedjeljom u 2prisjetili su se Cmrkovog gostovanja kod Aleksandra Stankovića, ubrzo nakon samog incidenta. Emisija je tada izazvala veliku pažnju jer je u studio došla i Marijeta Jelenčić.

“Evo još jedne emisije visokog rizika. Gost nam je Siniša Cmrk. Donedavno neupitna veličina na HTV-u, a nakon što je udario svoju asistenticu osoba koju mnogi od vas ne bi željeli gledati na HTV-u”, najavio je Stanković Cmrka koji mu je odgovorio. “To visokog rizika, ne znam zašto”, kazao je tada.

Nakon napada na kolegicu, bilo je to Cmrkovo prvo obraćanje javnosti. A i tada je dao neke poprilično zbunjujuće izjave. “Meni je zapravo malo čak sad ono ljigavo objašnjavati što se dogodilo, jer vjerujte mi, to u ovoj priči nije važno”, rekao je Cmrk, a svoj je napad opisao kao ‘beznačajan incident koji se događa ljudima koji puno rade i ne gledaju kuda mašu rukama’.

Dikana ponijele emocije pa rasplakao objavom o tragično preminuloj Eni: ‘Ljubavi moja nezaboravna’

Zajedno u emisiji

Kasnije se dvojcu pridružila i sama Jelinčić, a Cmrk joj je počeo tepati ‘dušice’ te je izrazio zadovoljstvo njezinim dolaskom u emisiju, srdačno je pozdravljajući.

Stanković je tada zatražio od Cmrka da se ponovo ispriča svojoj kolegici, a Cmrk je rekao sljedeće.

“Dakle, Marijeta dušo, kao što sam ti se i onda ispričao, sat vremena nakon što se to dogodilo, kad si bila u suzama i držala led na uhu, stvarno mi je žao što se to dogodilo i uvijek sam govorio da za tebe ima mjesta u ekipi”, rekao je Cmrk, a Marijeta mu nije ništa odgovorila. Stanković je pojasnio kako je njezin jedini uvjet za dolazak u emisiju bio da ne mora razgovarati s osobom koja je na nju nasrnula.


Komentari