Stanje u termama Tuhelj izazvalo kaos među Zagrepčanima: ‘Bili smo za vikend, ništa se ne kuži’

Vodeni planet u Termama Tuhelj (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Redakciji je pristiglo nekoliko mailova u kojima se građani žale na radove u termama Tuhelj. Naime došli su na opuštanje, a kako tvrde, dočekala ih je nesnosna buka. Kažu da su kapaciteti termi ograničeni te da Terme ni ne daju popust zbog radova koji narušavaju iskustvo odmora.

Provjerili smo stanje na društvenim mrežama i na službenoj stranici Termi. Terme Tuhelj odgovorile su na brojne nezadovoljne komentare objavom snimke uz komentar “Šuška se šuška da kod nas ništa ne radi. Nije istina, pogledajte video!”. U snimci mladić pokazuje atrakcije u termama, poput vijugavih tobogana “Vodeni planet”, bazena s valovima i restorana.

Komentari na službenoj stranici Termi podvojeni su. Dok neki građani tvrde da sve radi normalno i da su uživali, drugi tvrde da su im radovi pokvarili dan. “I bageri i gradilište – radi….. Nema greške”, sarkastično je napisao jedan korisnik. “Bili smo, bilo je savršeno”, pak je oduševljena druga korisnica.

Veliki unutarnji bazen trenutno ne radi (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Građani se posvađali oko toplica

“Bili za vikend. Sve radi uopće se ne kuži da ste u radovima osim izvana s parkinga”, jedna korisnica ostavila im je pozitivni komentar. “I ako niste radnim danom”, odbrusio joj je drugi korisnik.

“Onda dok dođeš tamo pola toga ne radi”, napisao je jedan korisnik bez daljnjeg obrazlaganja. “Pa rade normalno… radovi su samo na ulazu kraj parkinga i to je to, sve radi i sve je OK”, uvjerava jedan korisnik, a zatim jedna žena dodaje da je jedino veliki unutarnji bazen zatvoren.

Dok je stanje na društvenim mrežama nejasno jer neki posjetitelji tvrde da je sve otvoreno, a drugi pišu da ništa ne radi, na službenoj stranici Termi jasno je objašnjeno koje atrakcije su dostupne, a što ne radi.


Vijugavi tobogan je omiljena atrakcija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Radovi baš u nezgodno vrijeme

Goste su obavijestili da je u tijeku rekonstrukcija zapadnog dijela resorta koja uključuje ulaznu generalnu recepciju za jednodnevne posjetitelje, rekonstrukciju kuhinje i restorana Element bar za vanjske goste i goste hotela, vanjske sanitarne blokove te novi trg s fontanom i šetnicom i zelene krovove s raznim zelenim livadama.

Naglasili su da svi sadržaji (Vodeni planet, Svijet sauna, SPAeVITA centar) kao i restoran u sklopu unutarnjih bazena rade neometano, ali da su zbog prirode radova moguće djelomične smetnje, što se vjerojatno primarno odnosi na buku. Element bar u sklopu bazena radi na drugoj lokaciji samo za korisnike bazena.

Radovi na rekonstrukciji predviđeni su radnim danom od 8:00 do 17:00 h te obuhvaćaju potencijalu smetnju za goste koji borave u prvoj zgradi Classic dijela, naglasili su na stranici Termi Tuhelj.

Slogan Vodenog planeta (Foto: Dragan Matic / Cropix)

Grade i novi hotel

Kompletna rekonstrukcija unutarnjeg bazenskog i wellness dijela traje od 1. svibnja do 15. rujna, a uključuje rekonstrukciju unutarnjih bazena s dodatnim relax zonama (unutarnji Vodeni planet), izgradnju fotonaponskih panela na krovu bazena (unutarnji Vodeni planet), renovaciju garderoba (unutarnji Vodeni planet) te djelomičnu renovaciju Svijeta sauna.

Krećete na more? Jednom aplikacijom moguće je sve detaljno isplanirati

Iz Termi pišu da će se radovi odvijati u dvije faze kako bi gosti u svakom trenutku mogli koristiti barem jedan dio bazen i saune. Međutim naglasili su da za vanjske posjetitelje postoji mogućnost ograničavanja ulaska u saune i na bazene. “U ljetnim mjesecima kada su otvoreni vanjski bazeni, u slučaju kiše, unutarnji bazeni bit će namijenjeni samo hotelskim gostima”, upozorili su.

Izgradnja novog hotela na mjestu sadašnjeg hostela započela je 1. ožujka ove godine 2024., a predviđeno je da bude dovršena do 1. ožujka iduće godine. Iz termi su dodatno zamolili za razumijevanje, ali nisu smanjili cijenu ulaznica, kao što mnogi građani smatraju da su trebali.


Komentari