Spremala odjeću pa doživjela šok, vidjela je neobična jajašca: ‘Ja bih se rasplakala’

U ormar s odjećom mogu se useliti svakakve štetočine (Foto: Pixabay)

Lauren iz Škotske podijelila je video koji će mnogima slediti krv u žilama. Dok je slagala odjeću uočila je na uredno složenoj hrpici velikog pauka, a zatim je među majicama pronašla i paučinastu vrećicu s jajašcima.

“Zašto se ovo dogodi baš meni?” upitala je Lauren, koja je majka dvoje djece. Jajašca su bila mala, okrugla i krem boje, zamotana u kukuljicu koju je isplela mama pauk. Otkriće je šokiralo Lauren, a i brojne njezine pratitelje na društvenim mrežama.

“Ja bih se rasplakala. Preselila bih se u drugu kuću“, napisala je jedna Laurenina pratiteljica. “Nikada nisam vidjela tako velikog pauka, odmah bih bacila odjeću da je moja”, komentirala je druga.

@laurenmcculloch Folding clothes and find this spider, 2 minutes later i find eggs 😩😩😩 why me #spider #spidereggs #spidereggsack #spiderbabies #spiders #fyp #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #foryou #2024 #cry #scary #creepy ♬ Oh No – Kreepa

Čahure mogu sadržavati i tisuće jaja

Naime, unutar čahure s jajima nalazi se skup pojedinačnih jaja. Ta jaja su obično vrlo mala, veličine od manje od milimetra do nekoliko milimetara, ovisno o vrsti pauka. Tipično su prozirna i okruglasta. Broj jaja u čahuri može značajno varirati.

Nadalje, neke vrste polažu samo nekoliko desetaka jaja, dok druge mogu položiti stotine ili čak tisuće. Čahura služi kao zaštita za jaja. Obično je pričvršćena na podlogu, poput lista ili pukotine. Neke vrste izrađuju složenije čahure s više slojeva za dodatnu zaštitu.


Kada dođe vrijeme za izlijeganje, mali pauci će probiti svilenu čahuru. Mali pauci često izgledaju kao minijaturne verzije odraslih pauka, iako im nedostaju potpuno razvijene osobine i mogu biti prozirniji. Obično će se raspršiti ubrzo nakon izlijeganja, bilo leteći na svilenim nitima ili puzeći dalje od čahure.

Primijetili ste da vas komarci grizu više nego ostale? Postoji vrlo zanimljiv razlog zašto


Komentari