Šprajc upozorio na ozbiljan problem, a obožavatelje zabrinula jedna stvar: ‘Ima li tko kakvu informaciju’

Zoran Šprajc (Foto: RTL/Screenshot)

Zorana Šprajca i njegovo “Stanje nacije” već neko vrijeme ne viđamo na RTL-a, ali se zato višestruki osvajač Zlatnog Studija svako toliko javi pratiteljima na društvenim mrežama.

Tako se 55-godišnji voditelj u posljednjoj objavi na Facebooku osvrnuo na problem s kojim se danas suočava sve više poznatih osoba.

Naime, Šprajc je podijelio fotografiju koja kruži internetom, a koja koristi njegov lik i djelo kako bi prevarila druge korisnik.

 “Ne nasjedajte”

“Evo još jednog lažnog videa koji uz pomoć AI-a pokušava prevariti manje oprezne ljude. Ako na Facebooku vidite ovaj ili neki sličan video s mojim likom, glasom, ali lažnim tekstom i opremom kojim vas se navlači na laku zaradu, ne nasjedajte”, poručio je voditelj uz priloženu fotografiju.

Objava je ubrzo privukla pažnju obožavatelja, a u komentarima ispod iste isticalo se jedno pitanje.


“Kad će Stanje nacije”, “Otkud to da se ne snimaju nove epizode, ima li tko kakvu informaciju”, “Molim vas Zorane, nastavite s vašim emisijama, ma kako se zvale”, pisali su mu obožavatelji, no, do trenutka pisanja ovog teksta, voditelj im nije dao odgovor na ovo pitanje.

Zoran Šprajc o braku sa suprugom Lidijom i odgoju troje djece: ‘Poštujem njihov izbor’

Prevaranti su sve vještiji

Inače, Zoran je samo još jedna žrtva u nizu sve vještijih prevaranata na internetu koji uz pomoć napredne tehnologije manipuliraju stvarnim snimkama i fotografijama kako bi prevarili korisnike na društvenim mrežama.

Nedavno se tako na meti istih našla i Šprajcova kolegica s RTL-a, Mojmira Pastorčić, kad je društvenim mrežama kružila čudna prepiska nje i pjevačice Sanje Doležal.

Naravno, i ovaj je put bila riječ o lažnom razgovoru i pokušaju varanja ljudi od strane prevaranata.


Komentari