Šprajc se okomio na HRT: Podsjetio na odluku o kojoj se još uvijek priča

Zoran Šprajc (Foto: Davor Pongračić/CROPIX)

Iako je Hrvatska ponosna na rezultat našeg predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu i srebro zlatnog sjaja, kako su nazvali drugo mjesto koje je osvojio Baby Lasagna, mnogi se ne mogu oteti dojmu da je pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ trebala biti pobjednik 68. izdanja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije.

Brojni tako od subote navečer negoduju zbog glasanja nacionalnih žirija od kojih je njih čak 22, od ukupnih 37 koliko je sudjelovalo u glasanju, maksimalnih 12 bodova dodijelilo švicarskom predstavniku koji je u konačnici i pobijedio.

Na kritike Eurosong fanova sad se osvrnuo i poznati urednik i voditelj Zoran Šprajc.

Vanna oštro uzvratila na kritike: ‘Nije nimalo fer da me osuđujete jer ne znate’

“Hvala Zsa Zsa”

“Ako ste nešto kivni na žiri Eurosonga samo se prisjetite da žiri HRT-a Baby Lasagnu nije htio uvrstiti ni na popis izvođača za Doru”, napisao je voditelj ‘Stanja nacije’ uz hashtag “hvala Zsa Zsa”.


Podsjećamo, Baby Lasagna, odnosno, Marko Purišić, nije ni trebao nastupiti na ovogodišnjoj Dori jer ga HRT-ov žiri nije smatrao dovoljno dobrim za prvi popis izvođača.

Pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ u natjecanje za izbor hrvatske pjesme za Euroviziju došla je nakon što je od Dore nenadano odustala pjevačica Jelena Žnidarić poznatija kao Zsa Zsa, te je umjesto nje u natjecanje ušla prva rezerva – u ovom slučaju Baby Lasagna.

Zoran Šprajc se osvrnuo na finale Eurosonga (Foto: Instagram)

Presudila 44 boda

Od trenutka kad je javnost čula za njegovu pjesmu, u Hrvatskoj, ali i među Eurosong fanovima diljem svijet, krenula je ‘lazanjomanija’. Marko je odnio uvjerljivu pobjedu na Dori, skupivši sam više glasova nego svi preostali natjecatelji zajedno, a potom se strelovito popeo i na eurovizijskim kladionicama gdje je cijelo vrijeme, uz Švicarca Nemu, bio glavni favorit za pobjedu.

U konačnici, publika mu je u finalu i dala najviše glasova, njih 337 dok je Nemo, koji je odnio pobjedu, prema glasovima publike bio tek četvrti.

No, nacionalni žiriji Nemu su dodijelili 365 bodova koji je, sa 226 bodova od publike, odnio pobjedu sa 44 boda više od Baby Lasagne.


Komentari