Sok od ove namirnice idealan je za zdravlje srca i jetre: Pomaže pri snižavanju krvnog tlaka

Sokovi od voća i povrća zdravi su i osvježavajući

Za ljetnih mjeseci moramo obratiti još više pažnje na naše zdravlje. Osim redovne tjelovježbe i čuvanja od vrućine za to je ključna zdrava prehrana. Neke namirnice posebno dobro utječu na zdravlje organizma.

Jedna takva namirnica je cikla, čiji sok blagotvorno djeluje na imunološki sustav, čisti jetru, pomaže snižavanju krvnog tlaka te pomaže zdravlju srca, piše Healthline.

Zdravi sok od cikle možete brzo pripremiti u kuhinji. Potrebna su vam samo dva kilograma cikle, šećer po želji, 3 žličice vanilin šećera i 3 žličice limunske kiseline.

Sok od cikle idealan je dodatak prehrani (Foto: Pixababy)

Boce obavezno treba sterilizirati

Ciklu trebate oprati, oguliti, narezati na kolutove i staviti u tepsiju. Lonac napunite s tri litre hladne vode i stavite na štednjak. Kad voda zakuha, smanjite temperaturu i kuhajte ciklu još 30 minuta.

Vrućine su idealne za razvoj bakterija koje mogu izazvati trovanje hranom: Izbjegavajte ovu stvar


Maknite lonac sa štednjaka i izvadite ciklu iz vode. U vodu u kojoj se kuhala cikla dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi. Zatim umiješajte vanilin šećer i limunsku kiselinu. Vrući sok ulijte u oprane i sterilizirane boce i boce dobro zatvorite.

Kada se sok ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u hladnjak. Za najbolji učinak sok pijte nekoliko puta dnevno. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema prije upotrebe posavjetujte se s liječnikom.


Komentari