Simona nakon pronalaska Boga poručila: ‘Vjernici osuđuju i ogovaraju više nego grešnici’

Simona Mijoković danas živi u vjeri (Foto: Facebook)

Simona Mijoković, nekad poznatija kao Gotovac, već godinama živi u vjeri i daleko od očiju javnosti. Svoje društvene mreže i rijetke medijske istupe koristi primarno, kako kaže, da širi svoje svjedočanstvo, a isto je učinila i u posljednjoj Facebook objavi.

Simona Mijoković i fra Smiljan Kožul (Foto: Facebook)

S pratiteljima je podijelila snimku priloga iz tadašnjeg ‘Red Carpeta’ kada je, kako je sebe opisala, ‘živjela u najvećoj tami grijeha, bludu, nemoralu, ne crkvenom braku, bulimiji, zagovarala LGBT, čitala horoskope, išla hodžama i drogirala se’. Tada joj je žena po imenu Ružica na Dolcu izrekla blagoslov, a u svojoj se objavi dotaknula licemjerstva pojedinih vjernika.

Simona Mijoković, tada Gotovac (Foto: Ivana Marinic Kragic / CROPIX)

‘Ne bih duhovno živa ostala’

‘Čitajući ovih dana mnoge statuse i komentare mnogih vjernika jako sam se rastužila, ali i zamislila. Naravno da svatko ima slobodu pisati na svom zidu Facebooka svoj stav, svoje mišljenje. To je sloboda svakako, ali ne znači da smo u pravu i uvijek možemo pogriješiti. Osim u ljubavi’, započela je Mijoković, a potom se osvrnula na period kada je žarila i parila domaćim medijima.

Simona i Ante su svojedobno bili prave reality zvijezde (Foto: Jure Miskovic/CROPIX)

Da je ovaj fejs tako aktivan bio, i da su tako žarili statusi u doba one moje pjesme ‘Lova, Lova’ – ne bi ti ‘duhovno živa’ ostala od brojnih osuda po statusima. A kamoli ‘zaslužila’ blagoslov. Sjećam se kad sam došla na Tabor, pa u mnogim skupovima gdje su bili vjernici, koliko sam samo imala osuđujućih pogleda. Što ona radi tu…

Pa koliko je samo pater Zvjezdan imao tajnih šuškanja iza leđa, ali i primjedbi jer mi je pružio ruku! Ali pater nije mario za to. On je gledao u srce’, nastavila je Simona, a onda iskreno otkrila i kako su pojedini vjernici licemjerni.


‘Mnogi bi se pobunili protiv mene’

‘Da sam prije 13 godina rekla da želim blagoslov mnogi bi se pobunili protiv mene. Što ta grešnica želi blagoslov! Neću generalizirati, ali toliko koliko mogu osuđivati i ogovarati vjernici koji su upoznali Božje milosrđe, ne može se usporedit ni s jednim napadom osude grešnika koji svoje srce (još) nije otvorio Bogu. Ali Bog ide dalje. I Bog mi daruje milost da se ne osvrćem’, napisala je.

Simona u potresnoj ispovijesti otkrila: ‘Sa 12 godina me prevario sa šetnjom i uzeo moju nevinost’

U statusu je navela i kako darovati nekome blagoslov ne znači i odobriti mu grijeh te kako je isti tražila i za mamu i očuha, kao i za tatu i njegovu partnericu.

‘Ljubi grešnika, mrzi grijeh – rekao je sveti Augustin. Koliko jake riječi, da možeš cijeli dan meditirat nad njima i pitat se’, zaključila je Simona.

Simona je s obitelji uživala u Međugorju (Foto: Facebook)


Komentari