Poznata voditeljica zbog Rojsa napustila emisiju: ‘Sjednite mi u krilo, nisam ljudožder’

Josipa Pavičić. (Foto: Josip Moler/CROPIX) general Ljubo Ćesić Rojs. (Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

Ispred zagrebačkog HNK u subotu je održana tradicionalna povorka obilježavanja 25. dana ruzičaste vrpce puštanjem ružičastih balona u zrak u znak sjecanja na sve preminule od raka dojke.

Među poznatim osobama koje su došle podržati akciju je i poznata spisateljica, poučavateljica tehnika za samorazvoj, televizijska voditeljica i bivša pjevačica Josipa Pavičić (46). Ona se suočila s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini te je morala odstraniti dojke.

Otkrila ga je zahvaljujući svom televizijskom poslu. Naime, svakodnevno su je mazali kremama za samotamnjenje zbog čega je ona morala kući raditi česte pilinge tijela, a tijekom jednog je u tušu napipala kvržicu na gornjem dijelu desne dojke.

Legendarna emisija s generalom Rojsom

Josipa Pavičić u posljednje se vrijeme ističe svojim spisateljskim radom. U svojoj posljednjoj knjizi “Ja, pa ja i opet ja!“, bavi se teškom temom narcisoidnosti, a knjiga je snažno odjeknula kod čitatelja. Iz vremena kad je bila češće na TV ekranima po jednoj će situaciji iz svojih voditeljskih dana biti osobito upamćena.

Naime, nekad je bila voditeljica popularne zabavne emisije na HRT-u Glamur cafe te je jednom prilikom ugostila generala Ljubu Ćesića Rojsa. Njegovo je gostovanje davne 2008. ostavilo velik trag u javnosti u to vrijeme zbog njegovog osebujnog nastupa u emisiji i pokušaja flerta s voditeljicom Josipom koja je napustila snimanje.

Na početku intervjua su se poljubili a Rojs je rekao:


“Ja ću se rastopiti od vašeg poljupca”.

“Nekako daleko sjedite od mene. Sjednite mi slobodno ako treba i u krilo.”

“Kako to mislite u krilo”, pitala ga je Josipa.

“Bježite od mene kao da sam ja ljudožder. Ja nikoga nisam pojeo pogotovo kada su žene u pitanju. Kad su žene u pitanju onda sam je meka srca.”

“Tom izjavom ste prevršili svaku mjeru gospodine Rojs i sad sam toliko ljuta da ne da ne želim razgovarat nego ne želim bit u istoj prostoriji s vama”, rekla mu je Josipa, izašla iz studija i napustila emisiju.

Čuveni general

General Ljubo Ćesić Rosj poznat po izjavi “ko je jamio jamio je” u Zagreb se doselio 1984. i zaposlio u “Croatiabusu”, radio je na međunarodnim rutama. Prometni fakultet u Zagrebu upisao je izvanredno 1989. godine a diplomirao 10 godina poslije.

Javnosti se izložio u travnju 1991. kao vozač “Croatiabusa” koji je dovezao hrvatske redarstvenike na Plitvice. Iste godine je upoznao Gojka Šuška i postaje pomoćnik ministra obrane, i tu dužnost obavlja do 2000. godine (kad je službeno razriješen). Iste godine je i umirovljen.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik 66. inženjerijske pukovnije, koja je radila i napravila ceste koje su omogućile HV-u Oluju. Bio je član Nadzornog odbora Hercegovačke banke. Od 2000. – 2003. saborski zastupnik HDZ-a kao predstavnik 11. izborne jedinice (dijaspora).

Zaveo ju je a onda šok: Josipa Pavičić otvorila dušu o teškoj ljubavnoj traumi: ‘Ponižavaju nas, prijete nam’

Na izborima za predsjednika 2005. kandidirao se kao nezavisni, i osvojio je 1,85 % glasova između 13 kandidata. Protiv njega su nekoliko puta podizane optužnice. Od 2004. traje proces u kojem ga se teretilo da je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje, nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga.

Početkom 2024., uoči parlamentarnih izbora, javno je podržao predsjednika Republike Zorana Milanovića u kandidaturi za premijersko mjesto u koaliciji Rijeke pravde.


Komentari