Ova kuća u Hrvatskoj našla se na listi najstrašnijih mjesta u Europi: Nitko ju ne želi kupiti

Ukleta kuća. (Foto: Screenshot)

Hrvatska se našla na još jednoj Europskoj listi. Ovaj puta na jednoj neobičnoj. Naime na karti najjezivijih mjesta u Europi našla se i Hrvatska. Lista je namijenjena onim turistima koji rado posjećuju “ukleta” mjesta diljem svijeta ne bi li sami doživjeli susret s paranormalnim i iskušali vlastite granice.

Popularna web stranica Stress Free Car Rental objavila je ranije listu najstrašnijih mjesta u Europi, a uz Dvorac Bran, Rumunjska , Triora, Italija , Pluckley, Engleska . Ochate, Španjolska, Roslin, Škotska i Tintern, Wales, našli su se Škrinjari u Hrvatskoj.

Razlog je ‘ukleta’ kuća koju nitko ne želi kupiti više od 20 godina. Malo naselje između Vrbovca i Bjelovara našlo se tako na visokom šestom mjestu zbog kuće za koju se navodi kako je izgrađena na nekadašnjem groblju.

Trebala je biti topli dom njemačkog gastarbajtera

Susjedi i mještani  je izbjegavaju u širokom luku, a noću ih navodno bude zvukovi dječjega plača, stravičnih krikova i zavijanja. Kažu da se u potkrovlju često pali žarulja koja se njiše premda u kući nema struje.

Trebao je to biti topli dom koji je njemački gastarbajter Stipe Ćurić, uloživši svoju ušteđevinu, dao sagraditi za jednog od svojih sinova i njegovu obitelj. Međutim, zbog jeziva ozračja u kuću se nitko nikada nije uselio. Ćurićev je sin svojedobno rekao da će kuću pokloniti prvoj osobi koja u njoj uspije prespavati do zore.


Više je urbanih legendi o uzroku ukletosti. Prva kaže da je Ćurićeva kći nestala iz dvorišta jednog sunčanog dana dok se kuća još gradila. Danima su je tražili i na koncu našli utopljenu u obližnjem zdencu. Njezino dozivanje i jecanje otad opsjeda kuću i zdenac.

Druga pak legenda kaže da je u temeljima kuće zazidana brutalno ubijena djevojka, a treća da je kuća sagrađena na prastarom groblju. Postoji i četvrta po kojoj kuću opsjedaju duše poginulih na kobnom zavoju državne ceste koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće.

‘UKLETA’ KUĆA NASUPROT CRKVE! Godinama je ruglo Jaruna, sjaj će joj vratiti crkveni red koji odgaja mlade

Crni križ iznad vrata

Ukleta kuća u Škrinjarima danas je označena crnim križem iznad vrata i zakrivena bujnim raslinjem a novinari portala ePodravina ovako su opisali svoj pohod ukletoj kući u travnju 2019. godine:

“Samo probijanje do dvorišta kuće bilo je jednako strašno kao i pogled prema njoj. Sve je zaraslo granjem i trnjem koje kao da čuva tajnu i ne želi da netko uđe unutra. Do vrata se nismo uspjeli probiti, pa smo u kuću ušli kroz prozor. U prizemlju su tri sobe i kupaonica u kojoj je ostala samo kada.

Zidovi su pošarani potpisima ljudi koji su ušli u kuću. Podovi su prepuni stakla, razbijenih flaša i opušaka cigareta. Izgleda da je kuća okupljalište mladim ljudima željnima zabave, ili pak tamo dolaze iz znatiželje, očekujući nešto paranormalno”, naveli su i opisali kako su pronašli kostur životinje.

S obzirom na to da na kući nigdje nema prozora ni vrata, kroz kuću fijuče vjetar koji zvuči pomalo jezivo i tjera strah u kosti, opisali su novinari.


Komentari