Isplivale fotografije bivše zagrebačke TV zvijezde: ‘Na kraju gemišt pošvasat i on je sretan’

Nenad Blatnik, Cezar. (Foto: Screenshot)

Kultnu Emisiju Noćna mora Željka Malnara” voljeli su ili prezirali, kako u Zagrebu, tako i ostatku Hrvatske. Pojavila se početkom devedesetih godina, prvo na OTV-u, potom na Z1 televiziji, trajala je gotovo dvadeset godina, do 2010.

Započinjala bi obično oko 22 sata, iako se baš nisu držali točno termina, a za one najupornije u gledanju znala bi trajati ponekad i do šest ujutro, odnosno, sedam osam sati u komadu bez prestanka. Klasičan je primjer programa koji se definirao kao antitelevizija.

Glavni likovi u emisiji bili su brojni “antijunaci” iz zagrebačke svakodnevice, a jedan od najpoznatijih bio je Nenad Blatnik “Cezar” – Pjevač i bivši boksački prvak poznat po svojim glazbenim izvedbama i osebujnim scenskim nastupima.

 

“Uvijek od pomoći”

Internetom su posljednjih dana pčele kružiti svježe fotografije nekad slavnog Cezara u sasvim drugačijoj ulozi. Glazbenu i TV karijeru zamijenio je popravljanjem perilica rublja. Zagrepčani pišu kako je i dalje simpatičan i vrlo uslužan.


“Uvijek je od pomoći i naravno uvijek na kraju gemišt pošvasat i on je sretan”, “Cezar je, valjda, najpoznatiji majstor za veš-mašine u zapadnom dijelu grada”, “Cezar je legenda samo oni koji ga ne znaju misle krivo pa ga omalovažavaju. To kaj malo više popije je na njegovu dušu.”

 

Cezar. (Foto: Screenshot)

“Malo popravljam kućanske aparate”

Nenad Blatnik javnosti poznatiji kao ‘Cezar legenda’ i svojim je javnim istupima za vrijeme najveće slave isticao kako se bavi popravcima kućanskih aparata.

“Sve i svašta radim. Malo popravljam kućanske aparate u svojoj radioni, a malo me murja za**bava” rekao je te otkrio je živio s mačkom, roditeljima i svojim psom Bobijem, koji mu je jako važan u životu.

Nenad Blatnik, Cezar u vrijeme najveće slave.
(Foto: Jakov Prkic/CROPIX)

Kultna emisija

Najpoznatiji gost Noćne more bio je Dennis Rodman koji je u emisiji bio 4. listopada 2003. godine. Emisiju mu je prvi pokazao suigrač Toni Kukoč, a američki košarkaš nije dvojio i došao je. Nekoliko je puta u emisiji ostao u čudu i bez riječi.

Noćna mora obilovala je psovkama i uvredama svih vrsta, a nije nedostajalo ni fizičkih obračuna. U takvoj su atmosferi gostovale brojne osobe iz političkog i javnog života Hrvatske, koje su, ili pod utjecajem alkohola ili isprovocirane gledateljima koji su ih nazivali telefonom, ponekad znale izlanuti nekakvu tajnu ili nešto čime se osoba na javnoj sceni ne bi trebala ponositi.

Emisija je bila koncipirana na način da su se gledatelji telefonskim putem mogli uključivati uživo u program, što se nerijetko pretvaralo u obostrano vrijeđanje s domaćinima ili gostima emisije. Pa su tako ostala zapamćena gostovanja javnosti poznatih osoba poput glazbenika Siniše Vuce, književnika i prevoditelja Predraga Raosa, političara Mladena Schwartza, kiropraktičara Ante Pavlovića, nogometaša Silvia Marića, predsjednika nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac Stjepana Spajića, te brojnih drugih.

 

 


Komentari