Alen Vitasović progovorio o teškoj bolesti: ‘Vidio sam smrt, povratio sam dvije litre krvi’

Alen Vitasović (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Pjevač Alen Vitasović bio je jedan od izvođala 27. Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku, a njegov emotivan nastup za pjesmu Miruj, na kojemu je na trenutke djelovao kao da je na rubu suza i onemoćao, privukao je veliku pažnju publike.

”Jedna fina balada koja u ovom trenutku ide uz moje emocije koje proživljavam ovih dana. Ne bih sad tu tajnu otkrio. Ima malo tuge u svoj toj priči, ali zna se da su najveći umjetnici u tuzi napravili najveća djela”, rekao je u razgovoru za IN Magazin.

Inače, Alen je prošle godine na nekoliko mjeseci završio u bolnici zbog teških zdravstvenih komplikacija, zbog čega se privremeno bio povukao iz svijeta glazbe.

“Stvarno prošle godine je bio jedan kritičan moment kad sam vidio baš smrt. Vidio sam kao da odlazim i onda sam rekao, sam sebi neću i onda sam se digao. Doslovno! I poslije toga sam se promijenio da uživam u svakoj sekundi svoga života”, rekao je.

Jezivi detalji

Za Večernji list tada je bio ispričao jezive detalje svoje borbe.


“Jako sam se bio razbolio. Povratio sam dvije litre krvi, pukle su mi arterije u grlu pa je krv tekla u želudac”, otkrio je.

“Moj život se uvijek svodio na noćni život, na nesportski život, na svakakav život. O tome se govorilo, normalno, ja nisam bježao. I sve to dođe polako na naplatu. Ležao sam jedno 3 mjeseca u bolnici, vidio sam sve i svašta. Malo mi se promijenilo nešto u pogledu na svijet”, zaključio je.

Zavrzlama na festivalu

Inače, na 27. Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku došlo je do nesvakidašnje nezgode, zbog koje je pjevač Mladen Grdović skoro ostao zakinut za pobjedničku titulu. Naime došlo je do pogrešnog zbrajanja glasova zbog čega je za pobjednicu proglašena Sinjanka Duška Brčić-Šušak, dok je stvarni pobjednik bio Grdović.

Brčić-Šušak čak je uručena nagrada, nakon čega su shvatili da je došlo do pogreške. Na kraju je Grdović osvojio nagradu publike, dok je klapa Trogir zauzela drugo mjesto umjesto Antonija Perine, koji je prvotno bio najavljen kao drugi.

Treće mjesto pripalo je klapi Kaše iz Dubrovnika, a ne klapi Trogir. Duška je ipak dobila nagradu za najbolju interpretaciju, dok je Antonio Perina nagrađen za kantautorstvo.

Pjevačica kojoj su uzeli nagradu i dali je Grdoviću otkrila: ‘Nije mi odgovorio na poruku’

Alen Vtsoiv


Komentari