Razveo se Mate Rimac? U braku s Katarinom Lovrić bio je tri godine

Mate Rimac i Katarina Lovrić (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka, doznaje Index. Ta je informacija novinarima Indexa potvrđena iz više izvora bliskih poznatom hrvatskom poduzetniku.

“Ne komentiram privatni život zaposlenika firme”, poručila je za Index kratko Marta Longin iz njegove tvrtke, Rimac Automobili.

Podsjetimo, par se vjenčao u srpnju 2021. godine na privatnoj ceremoniji u Splitu. Vjenčanje je bilo raskošno i održano je u Villi Dalmacija, a pozvani su bili samo paru bliski ljudi. Također, u srpnju iste godine održano je crkveno vjenčanje u okolici Livna, njihovog rodnog mjesta.

Mate Rimac (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Držali su se tradicije

Nadalje, nakon crkvene ceremonije zaputili su se na svadbeno slavlje u žutoj Neveri. Prvi ples odsvirao im je Momčilo Bajagić Bajaga, a sviralo im je i Zabranjeno pušenje.

Mladenka je, prije odlaska u crkvu, bacala jabuku preko kuće, a dan nakon svadbe se, po starom običaju, okretao vol od 800 kilograma.

Naime, godinu dana prije svadbe par se zaručio. “Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu odličnu spontanu zabavu smo imali – sve vas volim! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od ovih koje su prošle”, napisao je tada Mate uz fotografiju njih dvoje staru 15 godina i fotografiju sa zaruka.


Ovo je napravljeno u Hrvatskoj: Pogledajte kako je Mate Rimac predstavio skupocjeni novi Bugatti

Teški dani

Podsjetimo, Ivan Rimac, otac Mate Rimca, osuđen je na tri godine bezuvjetnog zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Rimcu se sudilo po optužnici iz srpnja 2013. godine, a nepravomoćna presuda donesena je 24. listopada 2023. godine te otpremljena strankama 21. prosinca prošle godine. Prema neslužbenim izvorima, on je već otišao u BiH.

Osuđen je za izvlačenje novca iz tvrtke Slavonije DI iz Slavonskog Broda, koja se bavi preradom drva. Općinski sud u Požegi izrekao je ovu presudu, koja je postala pravomoćna 19. ožujka i izvršna 24. travnja 2024. godine.

Županijski sud u Splitu potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Požegi. Rimčeva obrana podnijela je zahtjev za izvanrednim preispitivanjem pravomoćne presude, a postupak je trenutno u tijeku. Predmet je dostavljen Državnom odvjetništvu RH na odgovor 27. svibnja​.


Komentari