Proslavljeni vratar Dinama umire, njegove riječi slamaju srce: ‘Sada je došlo vrijeme’

Georg Koch (Foto: Dragan Matić / Cropix)

Nekadašnji vratar Dinama, 52-godišnji Georg Koch, prije nekoliko mjeseci primio je najgore moguće vijesti. Naime, proslavljenom sportašu dijagnosticiran je rak gušterače, a liječnici su mu tada dali samo pola godine života.

Međutim, Georg je uspio nadmašiti prognoze, a sad je odlučio organizirati humanitarnu utakmicu s kojom će se ujedno i oprostiti od nogometa, ali i, kako navodi, mnogih prijatelja koji će ga vidjeti po posljednji put.

“Nikad nisam odigrao oproštajnu utakmicu nakon svoje karijere. Sada je došlo vrijeme…”, rekao je Koch kojem su u organizaciji utakmice pomogli igrači njegovog Marienfelda te legende Fortune Düsseldorf.

Georg Kock u Dinamu je proveo jednu sezonu (Foto: Davor Pongracic / Cropix)

“Imao sam ispunjen život”

“Jako sam ponosan zbog toga što će mnogi ljudi odvojiti vrijeme u subotu kako bi ponovno obukli kopačke. Naravno, i ja bih želio igrati, ali to više nije moguće. Zato ću barem izvesti početni udarac sa svojom obitelji.

Svjestan sam da će to biti posljednji put da vidim mnoge prijatelje, zato ću pokušati upiti, uživati i zapamtiti svaki trenutak tog dana”, istaknuo je proslavljeni vratar koji će zaradu od utakmice dati za djecu oboljelu od raka.

“Iskusio sam tu nesreću iz prve ruke, dijagnoza raka uvijek je strašna, ali za mene ipak čini razliku radi li se o djetetu ili odrasloj osobi poput mene. Kad svemu dođe kraj, imao sam ispunjen život. Tko može reći da je svoj hobi pretvorio u karijeru i još pritom dobro zaradio? Ja jesam, jako sam zahvalan na tome. Ako to pogađa djecu, onda je još teže. Zato sam odabrao dječju kliniku”, pojasnio je u razgovoru za Bild.


Teško bolesni bivši golman Dinama kroz suze poručio: ‘Ovo je moj zadnji intervju’

U Dinamu proveo jednu sezonu

Podsjećamo, Koch je u Dinamo stigao 2007. godine kao slobodan igrač te je tu proveo jednu sezonu u kojoj je odigrao 39 utakmica te osvojio titulu prvaka države i kup.

“Volim ovaj Maksimir. Kad uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradila klub”, pričao je Georg dok je igrao za Dinamo. Također, vratar kojeg su navijači obožavali, nije skrivao ni svoje razočarenje nakon što je stadion renoviran.

“Gledam sve novo. Hotel i svlačionice kao da sam na Allianz Areni. Gdje je moj Maksimir? Kad sam otišao 2008. bio sam slomljen. Znam da će neki reći da sam bio ovdje tek godinu dana, ali imam tu neku posebnu vezu s klubom, navijačima i Zagrebom. Neke veze koje su neraskidive. Valjda zbog mog karaktera”, kazao je tada.


Komentari