Probudila se pa ostala prestravljena, sve je bilo puno krvi: ‘Pomislila sam na najgore’

Žena u bolnici, ilustracija (Foto: Pixabay)

Vrlo uznemirujuće iskustvo doživjela je Gigi Gerencer iz Kanade koja se jedno jutro probudila u krevetu natopljenom krvlju. Naime, Gigi je tijekom posljednje tri godine imala vrlo rijetke mjesečnice te je, između ostalog, posumnjala i na rak grlića maternice.

Ipak, nakon posjeta liječniku otkriveno je da se radi o manje poznatom simptomu menstruacije, odnosno vrlo obilnom i naglom krvarenju koje prethodi konačnom prestanku ciklusa.

53-godišnja Gigi iznenadila se kada je saznala da zapravo nije riječ o raku, već o slabo poznatom fenomenu. Također, biopsijom je dokazano da nema kancerogenih stanica, dok joj je ginekolog objasnio da se radi o intenzivnom krvarenju tijekom menopauze.

Bolnica, ilustracija (Foto: Pixabay)

‘Bila sam u strahu’

“Ginekolog mi je rekao da je ovo rijetko, ali moguće. Objasnio je da se to događa kada ženama ostane nekoliko jajnih stanica nakon što menstruacija postane neredovita. Vjerojatno više nikad neću imati menstruaciju”, objasnila je Gigi za Daily Mail.

Osim toga, navela je i da je bila u strahu kada je vidjela koliko je krvi izgubila. “U tri godine imala sam samo tri mjesečnice i sve su bile vrlo blage. Pomislila sam da mi je nešto ozbiljno puklo ili na najgore, da imam rak grlića maternice”, priznala je.

Također, osim rijetkih i slabijih menstruacija, Gigi je osjećala i intenzivne napade bijesa, tjeskobu, bolove u zglobovima, nadutost i vrućinu koja se javljala u valovima.


Liječnik ilustracija (Foto: Pixabay)

Potrebno je otići liječniku

Zaključno, Gigi je zbog svojih simptoma krenula uzimati hormone, dodatke magnezija, K2 i vitamina D. Osim toga, uvela je više zdravih masnoća i zelenog lisnatog povrća u svoju prehranu.

Ipak, liječnici upozoravaju da ovakva krvarenja nerijetko ukazuju na ozbiljnije bolesti poput raka grlića maternice ili endometriju. U slučaju bilo kakvog neobičnog krvarenja, svakako je potrebno posjetiti liječnika.

Bolest koja se manifestira na različite načine: ‘Osjećala sam intenzivne trnce svake večeri, onda je uslijedila noćna mora’


Komentari