Prirodna krema koja smanjuje bore: Ima samo dva sastojka i lako je možete napraviti kod kuće

Ilustracija (Foto: Pexels)

Naša je koža nježna i mnogi održavaju njezino zdravlje kroz temeljito, svakodnevno čišćenje i hidratantnu njegu. Međutim, kako godine prolaze, koža gubi svoju elastičnost i pojavljuju se bore.

Sitne borice se najčešće pojavljuju oko očiju i usta, i mnogi to prihvaćaju kao normalan i prirodni proces starenja. Ipak, mnoge žene pokušavaju produžiti i sačuvati mladenački izgled kože.

Naravno, svi znamo da kreme protiv starosti ne postoje, ali postoje dosta visokokvalitetni kozmetički proizvodi koji hrane i intenzivno hidratiziraju kožu, što onda usporava proces starenja, a samim tim, sprječavaju nastanak novih, te smanjuju postojeće sitne borice.

Krema, ilustracija (Foto: Pixabay)

Prirodna alternativa

Postoji i prirodna alternativa tim skupocjenim proizvodima, i to u vidu kreme koja se može napraviti kod kuće, a koja se pokazala kao učinkovita metoda za njegu područja oko očiju, kao i za cijelu kožu lica. Inače, za ovaj ‘recept’ su vam potrebna tek dva sastojka.

Mnogi znaju da je kokosovo ulje neprocjenjivo za njegu kože, dok je eterično ulje tamjana veoma cijenjeno zbog regenerativnog djelovanja na kožu, prirodnog ‘lifting’ efekta te korekcije bora.

Također, ima sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje te pomaže kod opuštanja. Nadalje, još neke od prednosti su i što smanjuje anksioznost, depresiju, napetost, glavobolje i nesanicu, prenosi Krstarica.


Istina o tuširanju hladnom vodom: ‘Smanjuje stres, ali treba pripaziti na par stvari’

Jednostavan recept i primjena

Recept za kremu protiv bora je prilično jednostavan. Sve što trebate učiniti jest da promiješate oba ulja i potom ih, laganim pokretima, nanesete na čisto i suho područje oko očiju.

Kremu je potrebno nanijeti dva sata prije odlaska na spavanje i naneseni sloj se ne ispire. Ova krema poslužit će kao čudesan eliksir za tanku kožu oko očiju. Također, možete je nanijeti na područje cijelog lica i na dekolte. Ovaj recept svakako vrijedi isprobati jer ne košta puno, a njezin pripravak ne uzima mnogo vremena. Možete napraviti i veću količinu pa je čuvati u manjoj staklenoj teglici.


Komentari