Princeza Kate svako jutro pije ovaj napitak za jačanje imuniteta: Sastojci su dostupni svima

Kate Middleton (Foto: Guliver)

Kate Middleton, princeza od Walesa, već je godinama inspiracija mnogima svojim stilom, ali i načinom života. Prema izvorima bliskim kraljevskom dvoru, njezina dnevna rutina započinje jedinstvenim napitkom koji je bogat vitaminima i daje energiju. Naime, princeza svakog jutra pije zeleni smoothie koji sadrži spirulinu, špinat, kelj, matchu, zelenu salatu, korijander i borovnice, pišu strani mediji.

Ovi sastojci se lako mogu nabaviti na tržnicama i u trgovinama, stoga, ako želite ojačati imunitet i poboljšati zdravlje, možete isprobati ovaj recept i učiniti ga dijelom svoje jutarnje rutine.

Prema riječima nutricionistice Jennifer Hanway, koja je nekoć radila s princezom Kate, ovaj napitak je prava bomba antioksidansa. “Ovaj smoothie je pun antioksidansa koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. To su toksine iz okoline koje nam mogu narušiti prirodni sjaj kože i zdravlje”, objašnjava Hanway.

Kate Middleton (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Guliver)

Zdrave namirnice koje imaju blagotvoran učinak na zdravlje

Spirulina je modro-zelena, vrlo ljekovita alga koju ljudi često nazivaju superhranom ili čudom iz prirode. Sadrži visoku koncentraciju antioksidansa, vitamina B, magnezija i ostalih hranjivih tvari. Matcha je prah s kofeinom, zelene boje, dobiven od listova zelenog čaja. Osim kofeina, sadrži mnogo antioksidansa i aminokiselina te se povezuje sa smanjenim rizikom od bolesti jetre, srca te bolesti krvožilnog sustava, prenosi najžena.

Ostali sastojci iz ovog smoothija, poput špinata, kelja i borovnica, bogati su antioksidansima, vitaminima A, C i K, folatima te magnezijem, što pomaže u jačanju imunološkog sustava i održavanju zdravlja.

Iako je nutricionistica Hanway napomenula da ovakav zeleni smoothie može imati pomalo gorak okus, on se lako može poboljšati dodatkom voća poput naranče ili limuna, koji će neutralizirati gorak okus koji daje zeleno povrće. Ako i vi tražite način da poboljšate svoje zdravlje i izgled, možda je vrijeme da isprobate ovaj kraljevski smoothie.


Kap koja je prelila čašu: Kate Middleton šogorici Meghan nikad neće oprostiti jednu stvar


Komentari