Princa Williama pogodila neočekivana vijest o smrti: Mnogi su plakali na njegove riječi

William i Kate (Foto: Guliver/ AP Photo/Emilio Morenatti)

Britanska kraljevska obitelj trenutno prolazi kroz teško razdoblje jer se kralj Charles III., kao i princeza Kate Middleton liječe od raka. Međutim, članove kraljevske obitelji, preciznije princa i princezu od Walesa, pogodila je smrt prijatelja Petera Morrisa.

Morris je inače bio vlasnik pizzerije Little Dragon Pizza, u kojoj je kraljevska obitelj naručila pizze za gorsku službu spašavanja na planinama Central Beacons tijekom posjeta Rugby klubu Dowlais Merthyr Tydfil u Walesu. Morris je preminuo od raka u dobi od 47 godina.

Princ William napisao je pismo Morrisovoj supruzi Tracey, u kojem je iskazao sućut u svoje i ime svoje supruge. “Možemo samo zamisliti koliku će prazninu ostaviti u vašem životu, a moje srce je uz vas i vašu obitelj”, napisao je.

Peter Morris i njegov kombi s pizzom (Foto: Instagram screenshot)

Kombijem posluživao pizze na brdima

Morrisov posao ostao je izrazito upečatljiv jer je 2016. godine došao na ideju da kombijem poslužuje pizzu na velškim gorama. Morris je prethodno pobijedio rak jednjaka, no samo četiri mjeseca nakon što je upoznao kraljevski par, otkrili su mu rak i na nadbubrežnoj žlijezdi i na jetri.

Williamovo pismo pročitano je na Morrisovom sprovodu. “Catherine i ja smo uživali u susretu s Peteom i u posluživanju pizza svima iz Službe spašavanja na planinama Central Beacons. Znamo da je Pete bio izuzetno predan i vrlo cijenjen član zajednice, što je bilo očito iz reakcije na njegovu smrt”, napisao je princ.

“Nadamo se da ćete izvući snagu iz utjecaja koji je imao na toliko ljudi. U ovom teškom trenutku Vi i vaša obitelj ste nam u mislima”, poručio je kraljevski par.


Iz palače procurile teške vijesti o Kate i kralju Charlesu: ‘Zabrinjavajuće razdoblje’


Komentari