Prestanite se živcirati: Mnogi ne znaju za ovaj trik otvaranja plastičnih boca

Otvaranje plastičnih boca (Foto: Pexels)

Novi čepovi na plastičnim bocama koji se ne mogu odvojiti mnogim građanima često idu na živce te se žale na to da takvo rješenje jednostavno nije praktično. Također, mnogima je problem i to što im se teško naviknuti na promjene.

Ipak, da su brojni građani bili u zabludi jer se čepovi nužno ne otvaraju na način kako su oni to radili, otkriveno je u videu koji je postao viralan na društvenim mrežama.

“Cijelo vrijeme ste ih svi krivo otvarali”, napisano je uz video u kojem je prikazano kako bi se neodvojivi čepovi na plastičnim bocama mogli otvarati.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov #doingitwrongthiswholetime #newbottle #bottletop #fyp #fy #viral ♬ original sound – Dude Dad

‘Ovo moram probati’

Naime, u videu je objašnjeno da se, nakon otvaranja plastične boce, čep jednostavno može pomaknuti u drugu stranu. Na taj način čep neće smetati, odnosno udarati ili grepsti po licu tijekom pijenja, što je mnogima išlo na živce.

Ipak, važno je napomenuti da ova metoda baš i nije praktična ako se cijeli sadržaj boce ne želi popiti odjednom ili se boca sprema natrag u torbu ili džep. Inače, objavljeni video izazvao je mnoštvo reakcija. “Hvala ti, ovo moram probati”, napisali su mnogi u komentarima.


Podsjetimo, sve zemlje Europske unije morale su ukinuti čepove koji se mogu odvojiti od plastičnih boca do tri litre i zamijeniti ih neodvojivim čepovima. Cilj je smanjiti količinu plastičnog otpada, stoga ga zajedno s bocom možete odlagati u reciklažne centre i druga, za to predviđena mjesta.

Doktor upozorava: Alkohol ne smiju piti ljudi koji pate od ova tri simptoma


Komentari