Preminuo legendarni pjevač: Zagreb će ga uvijek pamtiti

Na fotografiji: Toto Cutugno (Foto: Jakov Prkic)

Talijanski glazbenik i tekstopisac Toto Cutugno preminuo je u 81. godini, javljaju talijanski i inozemni mediji.

Umro legendarni voditelj HRT-ovog dnevnika: Bio je poznat po čuvenoj rečenici iz Domovinskog rata

Bio je hospitaliziran u bolnici u Milanu, gdje je i preminuo. Bio je bolestan već neko vrijeme, ali mu se stanje posljednjih mjeseci pogoršalo.

Cutugno je poznati pjevač kojeg Hrvati poznaju, između ostalog, po nastupu na Pjesmi Eurovizije 1990. godine u Zagrebu, gdje je pobijedio s pjesmom “Insieme”.

Toto Cutugno na Splitskom festivalu (Foto: Jakov Prkic)

Tom je baladom htio proslaviti političku integraciju Europe i uspostavu Europske unije. Kad je pobjedio imao je 46 godina i 302 dana te je time postao, u to vrijeme, najstariji pobjednik tog festivala. Bio je i posljednji pobjednik iz Italije dok 2021. godine nije pobjedila grupa Måneskin.

U 50. godini preminula omiljena Zagrepčanka: ‘Uživaj bez boli, obožavana ljubice, a mi ćemo nastaviti slaviti život u tvoje ime’


Karijeku je počeo osamdesetih godina prošlog stoljeća, a veliki uspjeh postigao je nakon nastupa u Sanremu s pjesmom “Let me sing with guitar in hand”. S pjesmom “L`Italiano”, postigao je na najveći međunarodni uspjeh.

Radojka Šverko i Toto Cutugno (Foto: Jakov Prkic)

Njegova je karijera trajala više od četiri desetljeća, a za to je vrijeme ovaj talijanski pjevač objavio više desetaka albuma.


Komentari