PREMINUO AKI RAHIMOVSKI Opraštaju se iz Parnog Valjka: ‘S neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas zauvijek zaspao’

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Makedonsko-hrvatski pjevač, Aki Rahimovski najpoznatiji po angažmanu u zagrebačkom sastavu Parnom valjku, preminuo je u 67. godini života.

”Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, potvrdio je njegov menadžer Osredečki za 24 sata.

Parni Valjak se oprostio od pjevača na službenom Facebook profilu grupe te su mu posvetili srcedrapajuće oproštajne stihove.

“Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, napisali su iz grupe.

”Ovakvi ljudi ne umiru. Ostavio je neizbrisiv trag i time živi zauvijek. Tijelo se upokoji, duša nikada. Neka su mu laki putevi nebeski”, samo je jedan od komentara sućuti u nizu.


Podsjetimo, pjevač je rođen 5. lipnja 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio glazbeni profesor, sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu, odsjek klavir i pjevanje.

Još je kao tinejdžer počeo pjevati u raznim bendovima. Tako je 1975. godine upoznao poznaje gitariste Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. Iste godine, rađa se Parni Valjak, takozvana “zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta” koja se s godinama pretvorila u jednu od najljepših hrvatskih glazbenih priča.

Aki je s grupom Parni valjak snimio ukupno 19 studijskih albuma, a broj hitova i bezvremenskih pjesama koje je otpjevao gotovo je beskonačan – “Jesen u meni”, “Moja je pjesma lagana”, “Lutka za bal”, “Zastave”, “Ja u ljubav vjerujem”, “Sunčanom stranom”…

Godine 2007. snimio je i samostalni album “U vremenu izgubljenih”.

Bez obzira na različite odnose kritičara prema glazbi Parnog valjka, Aki je od samih početaka karijere slovio za vrhunskog vokalista izrazitih glasovnih sposobnosti, za što je mnogo puta i nagrađen.

Inače, Rahimovski je dobio kćer u 65. godini s tajanstvenom 37-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel, a djevojčici su dali ime Antonija.


Komentari