Poznati zagrebački doktor o spašavanju susjeda: ‘To može biti opasno, treba odmah reagirati’

dr. Natko Beck (Foto: Marko Miscevic / CROPIX)

Jedan od najpoznatijih domaćih liječnika, koji odnedavno vodi i svoju emisiju na HRT-u, radiolog Natko Beck, na Facebooku je ispričao kako je sudjelovao u spašavanju susjeda.

Beck je već dugo vremena prisutan u javnosti, gdje dijeli zdravstvene savjete i prenosi zanimljivosti iz svijeta medicine, a ovime je otkrio da je spreman pomoći građanima i kad su u pitanju drugačiji problemi.

Ispričao je kako je išao prošetati psa, kad je čuo zapomaganje iz zgrade. Beck je prepoznao o čemu je riječ te je na vrijeme reagirao. “Danas nakon posla, išao sam prošetati Spajka, pozdravim se sa susjedom ispred zgrade i začujem tiho lupkanje. Prvo mislim da je neka buka u prolazu, ali ponavlja se. Stanem, čekam da se opet čuje i ponovno zvuk. Viknem, a netko tiho odgovori”, napisao je Beck.

‘Cijela akcija trajala je manje od sat vremena’

Susjed je uspio objasniti da je pao u kadi i da se ne može sam ustati. Vrata su bila zaključana, pa je liječnik odlučio nazvati policiju, a u priču su se uključili i susjedi.

“Nazovem 4. policijsku stanicu, a susjedi zovu bravara. Policija je odmah uključila vatrogasce, i svi su stigli unutar 30 minuta od prvog lupkanja. Jedini bravar koji je htio doći od 10-ak koje smo zvali, također je stigao. Vatrogasci su pokušali otvoriti prozor, ali je bravar bio brži s otvaranjem vrata”, ispričao je liječnik.


Napisao je da su na sreću uspjeli brzo izvući susjeda iz stana te da je po njega došla Hitna. “Srećom, sve se odvilo brzo i Hitna je preuzela brigu o susjedu. Cijela akcija trajala je manje od sat vremena, a ja sam bio zahvalan što je sve završilo sigurno. Veliko hvala policajcima, vatrogascima, bravaru i hitnoj! Svaka čast na brzoj reakciji i organizaciji”, istaknuo je Beck, pa za kraj podijelio nekoliko savjeta.

Bivša voditeljica kroz suze o teškom razdoblju: ‘Srce će mi otkazati’

‘Moramo brinuti jedni o drugima’

“Nekoliko lekcija iz ovog događaja:
1. Kupaonice mogu biti opasne, posebno za starije osobe – prilagodba je ključna!
2. Ako nešto čujete, reagirajte. Možda nekome spašavate život.
3. Stariji susjedi bi trebali imati nekoga u zgradi tko ima njihov ključ, ako je ikako moguće. Moramo brinuti jedni o drugima.
4. Poštujte policajce, hitnu i vatrogasce.


Komentari