Poznati sportaš o radikalnom potezu uoči natjecanja: ‘To bih svima preporučio, jako je zdravo’

Antonio Plazibat (Foto: Instagram/Screenshot)

Kada govorimo o najvećim imenima u svijetu kickboxinga, jedno ime nezaobilazno se izdvaja na popisu – Antonio Plazibat. Ovaj 32-godišnji Splićanin nezaustavljivo kroči prema vrhu, te svojim eksplozivnim stilom i strašnim udarcima osvaja ring, ali i srca ljubitelja borilačkih sportova diljem svijeta.

Plazibat, poznat po svojoj hrabrosti, borbenom duhu i tehničkoj preciznosti, već se dokazao kao jedan od vodećih boraca teške kategorije. Trenutačno se natječe u elitnoj organizaciji GLORY, gdje je većinu svojih mečeva završio impresivnim nokautima, a u iščekivanju svoje iduće borbe posvetio se svom YouTube kanalu.

“Ne želim biti nikakav guru koji vas nagovara na nešto i nešto vam prodaje. Nitko me za ovo ne plaća, možete otići na internet i sami pogledati. Nemojte gledati gurue, trenere i prodavače magle, nego pogledajte doktore što govore o tome i kakvi su benefiti toga”, pričao je Plazibat i nastavio.

‘Jako je zdravo’

“Tri dana postio sam samo na vodi. Otkako sam ozlijeđen, da se ne bih previše udebljao, jedem jedanput dnevno u 90 do 95 posto slučajeva. Ako se baš zaželim drugog obroka, jedem. Ali više-manje jedem jednom dnevno, a ostalih 20+ sati ne jedem. To bih svima preporučio, bavili se sportom ili ne, jako je zdravo”, zaključio je poznati sportaš.

Njegova je karijera obilježena borbama s nekim od najjačih imena u sportu, a Plazibat ne pokazuje znakove usporavanja. S obzirom na svoj rastući ugled i niz impresivnih pobjeda, mnogi ga vide kao sljedećeg vladara teške kategorije. Njegov cilj je jasan – postati najbolji borac na svijetu.


“Za mene je svaki meč rat. U ringu nema mjesta za sumnje ili strah. Tamo izlazim dati sve od sebe i pokazati da sam najbolji,” izjavio je Plazibat nakon jedne od svojih posljednjih pobjeda. Ta neustrašivost i odlučnost vidljiva su u svakom njegovom nastupu, a borbe u kojima sudjeluje uvijek su prava poslastica za gledatelje.

Vito iz Zaprešića seniorski svjetski prvak u tajlandskom boksu: ‘To je moje najveće postignuće, preponosan sam’


Komentari