Poznati glazbenik otkrio da ima tešku dijagnozu: ‘Ubojica sa sjekirom pokucao je na vrata’

Roger O'Donnell (Foto: Instagram screenshot)

Klavijaturist grupe The Cure, Roger O’Donnell, otkrio je da mu je dijagnosticiran “vrlo rijedak i agresivan oblik limfoma“. Glazbenik je svoju dijagnozu podijelio na društvenim mrežama baš u vrijeme Mjeseca svijesti o karcinomu krvi, koji se obilježava u rujnu, godinu dana nakon same dijagnoze.

O’Donnell, koji se pridružio grupi The Cure 1987. godine, savjetovao je svojim obožavateljima da se testiraju. “Rak SE MOŽE pobijediti, ali ako je dijagnosticiran dovoljno rano, imate puno veće šanse. Sve što želim reći je da se IDETE TESTIRATI, ako imate i najmanju sumnju da imate simptome, idite i provjerite se”, napisao je O’Donnell.

“U redu sam i prognoze su nevjerojatne. Ludi ubojica sa sjekirom pokucao je na vrata, ali nismo odgovorili”, napisao je o svojoj bolesti. Rekao je da je “ignorirao simptome nekoliko mjeseci” i da je rezultat biopsije bio “razarajući”.

Roger O’Donnell (Foto: YouTube screenshot)

‘Svaka riječ pomaže, vjerujte mi’

Sada sam završio 11 mjeseci liječenja kod nekih od najboljih stručnjaka na svijetu, uz druge stručne savjete i mišljenja timova koji su razvili lijekove koje sam uzimao”, rekao je. “Koristio sam najnoviju znanstveno-fantastičnu imunoterapiju kao i neke lijekove koji se koriste već 100 godina. Posljednja faza liječenja bila je radioterapija, koja je također jedan od prvih razvijenih tretmana protiv raka”, ispričao je o svojem raznolikom liječenju.

Na kraju se zahvalio svojim liječnicima, prijateljima i obitelji, dodavši: “Ako poznajete nekoga tko je bolestan ili pati, razgovarajte s njima, svaka riječ pomaže, vjerujte mi, znam”, poručio je.

Simptomi limfoma variraju, ali uobičajeni simptomi mogu uključivati groznicu, natečene limfne čvorove, noćno znojenje, umor, svrbež kože, gubitak apetita, lako stvaranje modrica ili krvarenje, neobjašnjivi gubitak težine te bol u prsima, trbuhu ili kostima.


Postao je član Rock and Roll kuće slavnih

O’Donnell se pridružio grupi The Cure na turneji 1987. godine kao klavijaturist zamijenivši Lola Tolhursta, koji je postao nepouzdan zbog zlouporabe alkohola. Prije toga nastupao je s tadašnjim bubnjarom benda Borisom Williamsom na turneji za Thompson Twinse, a također je nastupao s Berlinom i Psychedelic Fursima.

Omiljeni televizijski doktor dugo se borio s teškom bolesti: ‘Zapanjila me ta bol, to nije bio život’

O’Donnell je postao službeni član grupe The Cure kasnije te godine, ali je napustio bend 1990. godine zbog nesuglasica s kolegama. Ponovno se bendu pridružio 1995., zatim napustio 2005., i ponovno se vratio 2011. godine. Prije pet godina primljen je u Rock and Roll Hall kuću slavnih kao član The Curea, piše The Guardian.

U studenom prošle godine, O’Donnell se povukao s turneje benda po Latinskoj Americi zbog tada neobjašnjivih zdravstvenih problema.


Komentari