Poznati chef zgrozio ljude otkrivši kako se priprema pire u restoranima: ‘Dobro da znam, više ne naručujem’

Melkior Bašić razbio mit o krumpirima (Foto: Instgaram/Screenshot)

Poznati TV chef Melkior Bašić razbio je mit koji godinama već vlada u brojnim kućanstvima.

Naime, Bašić je gostovao kod voditeljice Marie Grigoryan Vučković koju je zanimalo smiju li se krumpir i gljive podgrijavati ili ćete se, ako ove namirnice pojedete podgrijani, otrovati.

“Snimateljica Lucija i ja smo razgovarale da podgrijavamo krumpir i gljive, a moja svekrva je rekla da je to opasno”, komentirala je voditeljica koja je upitala Melkiora je li to točno. “To je mit”, jasno je rekao chef koji je potom objasnio i zašto to nije istina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maria Grigoryan Vučković (@la_masha)


“Onda bi mi svi već odavno umrli”

Kako je pojasnio, neka jela od krumpira iziskuju i nekoliko termičkih obrada.

“Neka jela od krumpira iziskuju dvije ili tri termičke obrade, onda bi mi svi već odavno umrli”, pojasnio je Melkior i dodao za primjer pomfrit koji se prvo treba blanširati i to jedan do dva puta.

Također, otkrio je i kako ne voli podgrijani pire doma, jer se kuha u vodi pa dobije čudan okus. Međutim, najviše pažnje privukao je otkrivši kako se priprema pire u restoranu.

Domaći glazbenik otkrio detalje strašne dijagnoze s kojom je bio suočen: ‘Vidio sam smrt i da odlazim’

U restoranu se priprema drugačije

Chef Melkior tako je otkrio kako najprije ispeku krumpir u pećnici, potom od njega naprave pire pomiješan s maslacem te odlože u hladnjaku, a netom prije posluživanja se završava i grije pomiješan s mlijekom ili vrhnjem.

No, njegovo pojašnjenje nije se svidjelo svim gledateljima.

Tako su se u komentarima ubrzo javili oni koji smatraju da je podgrijavanje krumpira ipak opasno, ali i da restoranski način pripreme pirea nije nešto što odobravaju.

Poznatu HRT-ovku razbjesnila priča koja kruži o njoj: ‘Bezočne laži, svašta bih im sad rekla’

“Dobro da znam, pa da da ne naručujem”

“Ja osobno nikad; ne podgrijavam i ne ostavljam za dan nakon. Ni riža se ne smije”, “To što vi radite u kuhinji ne znači da je zdravo i da nakon dvije ili tri zasebne termičke obrade krumpira ne pretvara namirnicu u toksičnu. Taj gospodin može biti vrsni kuhar ali ne znači da je njegova kuhinja zdrava… ukusna ok, ali ovo što govori je potpuno pogrešno”, “Dobro da znam, pa da ne naručujem”, samo su neki od komentara.

Inače, valja napomenuti kako stručnjaci navode da podgrijani krumpir nije kancerogen niti toksičan, no može prouzročiti probavne tegobe i osjećaj težine u želucu.


Komentari