Poznata zagrebačka influencerica o borbi s teškom dijagnozom: ‘Imala sam 10 hospitalizacija’

Tena Sakar Vukić (Foto: Instagram)

Poznata zagrebačka influencerica, sportašica i glumica Tena Sakar Vukić bila je jedna od gošći okruglog stola o mentalnom zdravlju koji su organizirali Udruga Životna linija, Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje, Umjetnička organizacija SOBA2, UO TeatruM, NS Dubrava, uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija, u sklopu dvosegmentnog umjetničkog programa održanog 8. listopada 2024.dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava.

Na okruglom stolu Tena je ususret obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja iskreno progovorila o svojoj borbi s dijagnozom bipolarno afektivnog poremećaja.

“Dijagnozu sam dobila prije 18 godina, no već sam pet godina u remisiji, što je veliki uspjeh. Prije toga sam se 13 godina mučila i imala čak 10 hospitalizacija”, rekla je i dodala kako se borila s manijom i depresijom. “Bilo je to mučno i teško razdoblje”, dodala je.

Tena je i majka dvoje djece, a priznala je i da ju je brinulo kako će se njena djeca nositi s činjenicom da “njihova majka ima psihički poremećaj.” “To mi je bila kočnica, iako je nekako ispalo sve najbolje iz toga. Puno više mi se vrata otvorilo, uspjela sam iz toga i biznis razviti.

Napraviti grešku je bolje nego stajati na mjestu jer iz toga ćemo naučiti neko iskustvo. Bio to neki obiteljski razgovor ili potraga za stručnom pomoći ili počistiti taj podrum, mislim da je više opterećujuće samo stajati i ne odlučiti se to napraviti, nego krenuti i pogriješiti”, rekla je.


Nera Stipičić oduševila izvedbom uoči okruglog stola

Inače, osim Tene na okruglom stolu govorila je i glumica i pjevačica Nera Stipičić, koja je publiku oduševila i izvedbom glazbeno- dramskog recitala ‘Dar’.

U predstavi je Nera pred publikom ogolila dušu i opisala putanju svoje karijere i profesionalnog traženja za identitetom.

Naime, Neru je javnost prvo upoznala u showu Story Supernova Music Talents, nakon kojeg je snimila nekoliko pjesama, uključujući i veliki hit Centar svita. Međutim, priznala je da se dugo ‘sramila’ te pjesme jer je osjećala kao da osoba koja ju pjeva nije zapravo ona i da to nije njen poziv. Nakon toga je upisala glumačku akademiju, a neko vrijeme je čak provela i u Francuskoj te se potpuno povukla iz svijeta javnosti i posvetila djelovanju u području umjetnosti, kombinirajući glazbu i glumu.

Predstava ‘Dar’ progovara o temi o kojoj se mnogi ne usude: Svatko je treba pogledati, a pogotovo tinejdžeri


Komentari