Popularni pjevač Sandi nije Sandi: Svoje pravo ime izbrisao je i na dokumentima

Sandi Cenov (Foto: Željko Puhovski / CROPIX)

Iza njega su hitovi kao što su “Malena”, “Nebo”, “Žena budi mi ti”, “Popravi mi dan”, “Marija”, “To je to”, “Nemirna”, a domaćim glazbenim nebom plovi još od ranih 90ih.

Riječki glazbenik, 55-godišnji Sandi Cenov, godinama slovi za velikog šarmera, ali i zaljubljenika u brzinu, a u karijeri dugoj preko tri desetljeća o sebi je do sad otkrio brojne zanimljivosti.

Međutim, samo oni najveći obožavatelji ovog pjevača znaju kako se zapravo zove Sandi Cenov.

Sandi Cenov (Foto: Željko Puhovski / CROPIX)

“Taj mi je nadimak dala mama jer sam rođen u nedjelju”

Naime, 55-godišnji Riječanin je, baš kao i neke mu druge kolege, u jednom trenutku odlučio promijeniti ime te se publici predstaviti pod umjetničkim koje danas znamo. No, pravo ime Sandija Cenova zapravo je Aleksandar.

Kako je svojedobno pojasnio za domaće medije, svoje pravo ime Aleksandar na službenim je dokumentima negdje 1997. godine promijenio u Sandi. “Taj mi je nadimak dala mama jer sam rođen u nedjelju”, rekao je.

Također, prije koju godinu je priznao i da malo ljudi zna da se zapravo zvao Aleksandar jer ga nitko tako ni ne zove, ali, u jednom slučaju bi vratio staro ime. “Znat ćete to po tome ako ikad napravim internacionalnu karijeru van granica našeg Balkana. To je internacionalno ime i onda bi se tako furao”, otkrio je.


Doris Dragović zapravo se ne zove Doris: Prekrasno pravo ime i dalje joj piše na osobnoj

Nije jedini koji je promijenio ime

Inače, osim Sandija, među poznatim Hrvatima kojima prava imena nisu toliko poznata javnosti nalaze se i Jacques Houdek te Doris Dragović.

Naime, Jacques je zapravo rođen kao Željko Hudek, a za promjenu imena zaslužni su strani producenti s kojima je surađivao kao 17-godišnjak, a kojima je bilo komplicirano potpisivati ga s kvačicama i “lj” te je tako od Željka postao Jacques.

Za ime Doris Dragović zaslužan je pak producent Zoran Škugor. “Njeno pravo ime je dugo za pamtiti i pisati, stvarno jako neobično ime, dok je Doris lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da joj Zrinko Tutić radi prvu pjesmu “Željo moja” i prva dva albuma, a on je imao hit “Doris” pomislio sam da tu ima energije pa je Dorotea postala Doris i tako je ostalo tijekom cijele njezine karijere”, ispričao je Škugor svojedobno za Slobodnu Dalmaciju.


Komentari