Pobjednik ‘Života na vagi’ zgrozio javnost svojim novim izgledom: Trener je objasnio o čemu se ovdje radi

Mislav Šepić pobjednik je sedme sezone 'Života na vagi' (Foto: RTL)

Pobjednik sedme sezone ‘Života na vagi’ je Mislav Šepić koji je u show ušao sa 171 kilogramom, na finalnom vaganju imao je nevjerojatna 92 kilograma. Sa 46% izgubljene tjelesne mase, Mislav se pokazao kao najveće iznenađenje sezone i kući otišao bogatiji za 20 tisuća eura.

No, za njegov transformaciju nije zaslužna samo emisija nego i predani rad na skidanju kilograma nakon što je snimanje završilo. Naime, između završetka snimanja i finalnog vaganja kandidati su imali 53 dana u stvarnom svijetu da stesaju svoje linije, a da je Mislav u svemu imao i pomoć svjedoči i objava jednog trenera koji je na temelju Mislavove transformacije reklamirao svoje fitness usluge.

Mislav je u show ušao sa 171 kilogramom (Foto: RTL)

‘Mislav je sve slijepo pratio’

‘Početak: 171 kilograma. Kad smo krenuli: 126.6 kilograma. Finale: 92.2 kilograma. Mislav mi se javio krajem 10. mjeseca za suradnju i rekao da ima do finalnog vaganja 53 dana. Moje prvo pitanje je bilo kakvo je trenutno stanje psihički i fizički. Odgovor na moje pitanje bilo je da ide po pobjedu.

Zna da ga čeka dugačak put, ali dat će sve od sebe. Napravili smo pobjednički plan treninga, prehrane i suplementacije. Mislav je sve slijepo pratio i to je zapravo jedini put do uspjeha. Vjeruj u proces! Nije me propitkivao na niti jednu odluku zašto ju mora odraditi. Samo je slušao i ponavljao do kraja.

Pogledajte kako je slavio pobjednik Života na vagi: ‘I purgeri su pjevali Dalmatinac sam’


Sjećam se jednog treninga na koji je došao nakon prometne koju je imao sat vremena unazad gdje ga je auto udario dok je vozio bicikl. Šokiran sam bio da ne želi ići kući nego završiti trening pod svaku cijenu bez obzira na bolove. To je bilo ono što mi je pružilo nadu da stisnemo još jače i dovedemo ovu mašinu na postolje i osvoji 20.000€ kao pobjednik 7. sezone Života na vagi.

Mislav sada nastavlja dalje svoj put u fitnessu i zdravom načinu života. Drago mi je da sam bio dio ove transformacije! Neka ova objava bude poticaj nekome tko nema motivaciju. Najteži je početak ali svaki korak koji odradite motivira vas za dalje’, napisao je trener na Facebooku uz fotografije Mislavove transformacije.

Mislavova transformacija (Foto: Facebook)

‘Ovo nema veze s zdravom pameti’

No, nisu svi ostali oduševljeni novim Mislavovim izgledom. Dapače, u komentarima ispod objave mnogi su izrazili svoju zabrinutost za njegovo zdravlje.

‘Ne znam koja je slika tužnija iz krajnosti u krajnost. Mislave čuvaj svoje zdravlje’, ‘pajdo, navuci ga na test i malo deke, bilo šta. Izgleda užasno, najgori oblik mršavosti koje sam vidio’, ‘može objašnjenje? Ima mišiće na rukama i koliko vidim na nogama. Što se dogodilo s prsnim mišićima? Gledam stalno te transformacije, ali uglavnom imaju prsne mišiće’, ‘čovjek izgleda užasno. Ovo nema veze s zdravom pameti ovo izgleda kao da 50 dana nije jeo. Koma užas najedi se čovječe’, pisali su.

‘Uz izgladnjivanje ovo ne bi mogao postići’

Nakon kritika javnosti, oglasio se i dotični trener te pojasnio.

‘Prvo skidamo maščobu u kalorijskom deficitu, a onda dižemo kalorije i gradimo. S tim da treba gledat da taj kalorijski deficit ne bude napravljen samo s hranom, nego najviše kroz aktivnost. Ovaj Spartanac je svakodnevno vozio bicikl 30 kilometara od Velike Gorice do Zagreba i nazad. Prošetao 15.000 koraka na poslu i još kardio radio 60 min i 60 min treninga snage i izdržljivosti.

Na dane pauze umjesto treninga snage bi imao plivanje sat i pol vremena. Vikendima planinarenje. I onda pročitam komentare gdje ljudi misle da se izgladnjivao, a ne shvaćaju da uz izgladnjivanje ne bi mogao ovo sve postići jer ne bi imao energije za hodati, a kamoli išta drugo.’