Pljušte reakcije na prilog na HRT-u: ‘A s druge strane pozivate se na Isusa i crkve’

Buru reakcija izazvala je tema  HRT-ove ovotjedne emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića, točnije petominutni prilog Maje Sever i Branke Suvajac Ljubičić pod naslovom “Dva muškarca koja se vole” koje je bio uvertira u temu središnju temu, a to je ljubav.

Kardiolog Aleksandar Kibel i njegov suprug Ivan Ptičar Kibel iz Tenja podijelili su svoju ljubavnu priču s gledateljima emisije i gošćom Josipom Lisac. “Pokušavamo uživati u životu i svojoj ljubavi”, rekao je Aleksandar na početku priloga uz osmijeh, a zatim su ispričali kako su se upoznali.

“Ja sam njega upoznao onako neobavezno, na radnom mjestu. Tu se dogodila ta neka prvobitna komunikacija. Ja dotad nisam imao gej iskustava, ili sam to suprimirao ili nisam osvijestio jer su me i žene isto privlačile. Možda je u toj prvoj fazi to meni bilo pomalo sve scary, ali kad smo se, isto tako iz nekakve znatiželje, odlučili poljubiti da ja primijetim sviđa li mi se… Meni se to svidjelo, a ostatak je povijest”, ispričao je Aleksandar.

“Zaljubljenost je došla postepeno i hvala joj na tome. Ne bi bila toliko jaka da je to bila neka instant zaljubljenost preko ušiju, postepeno je dolazila”, dodao je Ivan, a Aleksandar je otkrio kako je u tim trenucima njegova kći imala četiri godine.

“Moja kći je tad imala 4 godine, bila je jako mala. Bilo kakav razvod je izazovan i težak za dijete. Da je bilo teško, bilo je. Šok valovi koji su se proširili kroz ovo naše konzervativno društvo”, otkrio je Aleksandar.


“Naš grijeh je što smo mi dvojica muškaraca koji se vole. Kome smo mi naškodili? Nikome. Vidi se da postoji još jako puno mržnje, bilo je djece koja su gađala kamenjem, detonirala petardu na prozor… Ljubav je dobra, ne smije nikad biti srama zato što netko nekoga voli”, naglašava Aleksandar te dodaje: “Mislim da je u Hrvatskoj važno da osobe poput mene i mog supruga postanu vidljivije. Samo će to mijenjati mentalitet ljudi. I samo će kroz tu vidljivost društvo prihvaćati da je to nešto što je normalno i da nije loše”.

Ljude zatekla objava na internetu: ‘Potvrđuju se optužbe protiv Gorana Navojca’

Dakako, očekivano je tema naišla na brojne podijeljene reakcije: “Baš zbog ružnih komentara su ovakve priče važne. Hvala sugovornicima na otvorenosti u zatucanoj Hrvatskoj”, “Ljubav je divna u svakom obliku dok je obostrana. Ništa drugo nije bitno, ne sudite nekoga na temelju boje kože, seksualne orijentacije, nacionalnosti..”, “Komentare koje čitam su poražavajući. Žao mi je svih vas koji ste puni mržnje i zla, a sa druge strane pozivate se na Isusa i crkve”, pisali su jedni.

“Koja poruka je u ovoj priči i zašto su oni ljudima zanimljivi, a ne obični ljudi koji su u braku 30 godina i imaju četvoro djece i hoće li ovi usvajati ili rađati djecu”, “Gospodine Stankoviću, pa vi niste normalni…”, “Ma Stankoviću ti se šalis…kad čovjek pomisli da ne možeš gore ti pokažeš da možeš”, pisali su drugi.


Komentari