Pjevačica otkrila simptome koje je imala prije nego se rak proširio: ‘Jecala sam kad su mi rekli’

Linda Nolan (Foto: Youtube screenshot)

Linda Nolan (65) je irska pjevačica koja je slavu stekla sredinom 1970.-ih, kao dio djevojačkog sastava ‘The Nolans’, koji su činile ona i njezinih pet sestara. Linda je 2005. godine oboljela od raka dojke. Međutim, tada je uspjela pobijediti opaku bolest i vratiti se svom uobičajenom životu.

Nažalost, 2017. godine sekundarni oblik bolesti je pronađen u njezinu kuku 2017., a kasnije i u jetri. Potom su joj prošlog ožujka otkili tumor na mozgu pa je bila podvrgnuta liječenju koje je uključivalo imunoterapiju svaka tri tjedna. Pjevačica je otkrila koliko ju je ‘dotuklo’ saznanje da se rak proširio.

“Jecala sam kad mi je moj liječnik prvi put rekao. Znam da toliko ljudi pati i prolazi kroz razne stvari, ali pomislila sam, bar jednom, može li me rak jednostavno ostaviti na miru? Srce mi je potonulo”, emotivno priča pjevačica, piše Mirror.

Primijetila je dva znaka zbog kojih se počela pribojavati

Prošlog proljeća je Linda došla do poraznog otkrića da se sekundarni rak dojke proširio na njezin mozak, a sada je progovorila o dva specifična simptoma koje je uočila tijekom dijagnoze raka koji je ukazivao na njegovo širenje.

“Bojala sam se da nešto nije u redu. Primijetila sam da se moja ravnoteža pogoršava, a imam i problema s pamćenjem – ponekad se izgubim usred rečenice pa mi moje sestre onda skrenu pažnju na to”, kaže Linda.


Sada će se pjevačica podvrgnuti drugoj vrsti kemoterapije u nadi da bi taj tretman mogao pripomoći pri kontroli napredovanja raka.

Linda je priznala i da se boji novih nuspojava liječenja. “Pitala sam svog savjetnika ‘hoću li opet izgubiti kosu’? I kako mi je kazao, i za to postoji mogućnost. A to će biti već peti put da gubim kosu. Ali ako se to dogodi, samo ću je obrijati! Mogu to opet”, rekla je hrabra pjevačica.


Komentari