Pitanje iz Potjere razveselit će putoholičare: Znate li koji lik iz crtića ima svoj grad

Popaj selo u večerašnjoj Ptojeri (FOTO: HRT/Potjera)

U prekrasnom zaljevu na sjeverozapadu Malte nalazi se Popajevo selo, mjesto u kojem je živio čuveni junak. Riječ je o jednom od omiljenih atrakcija Malte koji je danas svojevrsni muzej na otvorenom.

Prije više od 40 godina, ovaj malteški zaljev je bio samo jedna od lijepih uvala i plaža na otoku. Za potrebe snimanja filma o mornaru Popaju, 1979. godine režiser Robert Altman i ekipa od 165 ljudi izgradili su selo od 19 autentičnih kućica u šarenim bojama, danas poznato kao Popeye Village.

Upravo ova atrakcija našla se na listi pitanja u večerašnjem izdanju kviza Potjera. 

U prekrasnom zaljevu na sjeverozapadu Malte nalazi se Popajevo selo (FOTO: Zagreb.info)

Film prikazan 1980.

Da bi se izgradile autentične rustikalne kućice drveni materijali uvezeni su iz Nizozemske i Kanade te je potrošeno čak osam tona čavala i dvije tisuće galona boja. Glavnu ulogu u filmu imao je Robin Williams, a film je premijerno prikazan 6. prosinca 1980. godine.

Popeye Village (FOTO: Zagreb.info)

Muzej na otvorenom

Danas je Popajevo selo muzej na otvorenom, a posjetitelji diljem svijeta dolaze u selo kako bi upoznali svjetski poznate crtane figure.

Popeye Village pravi je turistički dragulj (FOTO: Zagreb.info)

Cijena ulaznica mijenja se ovisno o sezoni i kreće od 10 do 15 eura, a Maltežani svojim posjetiteljima nude brojne edukativne i zabavne aktivnosti tijekom cijele godine.


Publika u Milijunašu nije pokazala zavidno znanje: Znate li što se nalazi iza Mona Lise

Lutkarske predstave, kino projekcije, mini golf, oslikavanje lica i vožnja brodom omogućit će djeci sjajnu zabavu, a za odrasle tu su degustacija vina, neobičan šah, pubovi i restorani.

Brojne atrakcije u Popaj selu (FOTO: Zagreb.info)

U Popajevom selu postoji još jako veliki broj atrakcija i zanimljivih ponuda te nas stoga i ne čudi što je popularna destinacija među djecom, ali i odraslima.


Komentari