PAR GODINA PRIJE OVOG UMRO JOJ JE SUPRUG: Sanja Doležal progovorila o sjeti i tuzi koja ju je obuzela, ali i kako se borila s tim

Foto: Instagram

Jedno od razdoblja koje većini žena ne pada lako svakako je – menopauza. Upravo o njoj progovorila je 58-godišnja Sanja Doležal, a pritom je otkrila s čime se sve borila i što joj je najteže palo.

“Menopauza je za mene bila veliko iskustvo. Definitivno poznato jer te život vodi k tome. Dosta sam čitala o tome, o promjenama i mislim da sam bila apsolutno spremna i ne mogu reći da je bilo traumatično. Imala sam i žestoke valunge, ali nekako kad se posložiš u glavi, onda sve to prođe lakše. Puno veći problem mi je tada bio osjećaj sjete, tuge, bespomoćnosti, ali znala sam da to hormoni upravljaju mojim životom. Uspjela sam se s time izboriti”, rekla je za Gloriju.

Iako je prolazila kroz teške trenutke, Sanja kaže kako u menopauzi nije uzimala nikakve tablete i hormonske terapije, već je pila čaj od kadulje. Znojenje i vrućina, kaže, ništa su u usporedbi s psihičkim dijelom.

Nekoliko godina prije menopauze preminuo joj je suprug, a kako bi posložila život nakon tragedije, preselila se na selo u prirodu i to joj je, kaže, punilo baterije.

FOTO: RTL

Dodala je kako joj smeta i “teror” mladosti koji se promiče – da svi moramo biti bez bora, celulita, viška kilograma…

“Žene u godinama su vrijedne i one su boginje. Ako to kažemo sebi, onda će nas i drugi tako tretirati”.


Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Ne bih rekla da me menopauza promijenila. Promijenio me tok života i srednje godine, ali na bolje”, rekla je. Njezina kći Lea trenutačno je u 20-ima, a pitali Sanja je otkrila i razgovaraju li već sada o temama kao što je menopauza.

“Moja kći je sa mnom prolazila menopauzu i o tome smo puno razgovarali kao mama i kći. Kod nas nema tabu tema, ako treba i sa sinom mogu o tome svemu porazgovarati”, zaključila je.


Komentari