Ovako je Blanka Vlašić govorila prije afere ‘ženske noge’: ‘Dosta mi je toga, nemoj mi to više raditi’

Blanka Vlašić (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Iako se posljednjih tjedana, kad je riječ o našoj proslavljenoj sportašici Blanki Vlašić, najviše pisalo i pričalo u kontekstu njezinog supruga i ‘afere noge’ kako je u medijima prozvan događaj s Europskog nogometnog prvenstva, 40-godišnjakinja se istom, po svemu sudeći, uopće ne zamara.

Nakon što su brojni strani mediji pisali o navodnoj aferi belgijskog sportskog novinara Rubena van Guchta s kojeg su, za vrijeme javljanja uživo, pažnju skrenule nepoznate ženske noge, Ruben se ubrzo vratio u Split supruzi i sinu, a kasnije je za domaće medije otkrio kako su noge bile Blankine.

I premda se čini kako sportašici trenutno cvjetaju ruže na svim poljima, Blanki nije uvijek bilo jednostavno u životu, a spas je u teškim trenutcima pronašla u vjeri o čemu je otvoreno i govorila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Blanka Vlasic (@blankavlasic_official)


 “Bila sam jako stroga prema sebi”

“Bila je jako stroga prema sebi, zadavala si je velike ciljeve i to svakodnevno. Shvatila je kako vrhunski sportaš mora svaki dan iscrpljivati svoje tijelo fizički i mentalno do krajnjih granica. A onda još i malo preko toga. Njezino je tijelo podržavalo taj režim nekoliko godina i ona je uspjela ostvariti neke od svojih ciljeva.

Postala je svjetska prvakinja, osvojila olimpijske medalje, skočila drugi najbolji rezultat svih vremena. Međutim, srce kao da je bilo nezasitno što je bila bliže cilju, a njezin je cilj bio sve dalje. Jer stalno ga je postavljala još više. I Blankino zadovoljstvo uvijek je trajalo onoliko koliko je trajao silazak sa strunjače.

Nakon uspješnog skoka tih nekoliko sekundi veselja, plesa i radosti, a onda briga o drugom skoku. Kad završi natjecanje, odmah briga o sljedećem. Iako je sve bilo idealno, ona se stalno brinula. Uvijek je trebalo pobijediti onu Blanku od prije. Imala je sve što jedan mladi čovjek može poželjeti – slavu, naklonost javnosti, materijalnu sigurnost, uspjeh”, ispričala je svojedobno Blanka.

Suprug Blanke Vlašić progovorio o ‘aferi noge’ i otkrio: ‘Mislim da je to naša snaga’

“Nemoj mi to raditi”

Također, pojasnila je i kako je godinama trpjela veliku bol dok u jednom trenutku nije odlučila da je dosta.

“Bolovi u mojoj peti počeli su mnogo prije operacije u veljači 2012. I sada kad vratim film shvaćam koliko sam puta išla protiv te boli i koliko sam puta maltretirala svoje tijelo. Nije bilo važno što me boli peta, ali sve se to slagalo sa strane.

Normalno da tijelo neće dopustiti da ga iscrpljujem zauvijek. U jednom trenutku i tijelo kaže – dosta mi je toga, nemoj mi to više raditi”, ispričala je atletičarka koja je upravo za vrijeme pauze i svađe s bratom, doživjela obraćenje.

Zovu je ‘tihim ubojicom’, a Blanki Vlašić je obilježila život: ‘Toliko podmukla bolest, jednostavno nisi svoj’

“Bog mi se smilovao”

“Nas dvoje nismo mjesec dana razgovarali zbog jednog nesporazuma i za to se vrijeme kod njega dogodilo obraćenje. Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje.

To je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život. I mene cijelu iz korijena. Prisjetila sam se u tom trenutku Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao.

Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina”, prepričala je Blanka jednom prilikom.


Komentari