Oporuka jedne bakice šokirala javnost: Nećete vjerovati kome je ostavila milijune

Starica ilustracija (Foto: Pixababy)

Priča o baki iz Kine, koja je svoju imovinu oporukom ostavila kućnim ljubimcima, izazvala je veliku pažnju i rasprave na društvenim mrežama. Gospođa Liu iz Šangaja, vlasnica bogatstva od 2,5 milijuna eura, isprva je planirala sve ostaviti svojoj djeci.

Međutim, s vremenom su se odnosi s djecom pogoršali, a kada se razboljela, nijedno od njih nije ju posjetilo niti pokazalo brigu za njezino zdravlje. Osjećajući se zanemareno, odlučila je svoju imovinu preusmjeriti na one koji su joj bili najbliži – svoje kućne ljubimce.

“Rekli su da sam im teret, a cijeli život sam ulagala u tu djecu. Sada prođe po nekoliko mjeseci, ne sijete se ni broj okrenuti,” ispričala je baka, a prenio Business Insider. Osim što je fizički bila udaljena od njih, djeca su rijetko pokazivala čak i osnovnu brigu, rijetko su je zvali ili se raspitivali o njezinom zdravlju.

Starica, ilustracija (Foto: Pixababy)

Sve je prebacila na veterinarsku kliniku

Zbog zakonskih ograničenja, nije mogla direktno ostaviti novac svojim mačkama i psima, pa je imovinu prenijela na lokalnu veterinarsku kliniku, uz uvjet da novac bude korišten za brigu o njezinim ljubimcima.

Ova odluka izazvala je različite reakcije na društvenim mrežama, neki su napisali da je posve razumiju. “Ako me moja djeca ne budu poštovala i brinula o meni, učinit ću isto!“, čak je napisao jedan korisnik.



Komentari