OMILJENI VICKO BUDILICA: ‘Na tržištu rada me uvjeravaju da u svojim godinama nemam što ponuditi’

Trpimir Vicković Vicko (foto: Vedran Peteh / CROPIX)

Trpimir Vicković Vicko, jedan od najnagrađivanijih radijskih voditelja u Hrvatskoj, u intervjuu za Dnevno.hr progovorio je o svojoj borbi s koronavirusom, čije posljedice osjeća i dan-danas.

“Zaraza koronavirusom bila je kratka i za mene naizgled bezazlena. Trajala je 20-ak dana, možda koji dan dulje. Nisam imao povišenu temperaturu, nisam osjećao slabost, nisam izgubio osjet okusa i njuha. Nisam kašljao, kihao niti gubio dah. Potpuno sam se normalno osjećao. Jedino mi je šećer u krvi bio izrazito visok. No za to sam, nekako, mislio da je normalno nakon napornog tjedna”, kazao je Vicko pa nastavio.

“Nakon odrađene subote, došao sam doma i sve je bilo kao obično. Malo su mi noge trnule pa sam se poslijepodne ispružio i vježbao uobičajene vježbe za cirkulaciju. To me naučio kum Rudolf, profesionalni vozač, i baš sam se osjećao super. No već predvečer sam puno teže hodao, jedva sam par koraka mogao napraviti, na toaletu nisam mogao mokriti. Nazvao sam hitnu pomoć, a oni su mi rekli da, prema simptomima koje sam im naveo, nisam slučaj za njih te da se naručim neurologu.

Mjehur mi i dalje nije funkcionirao, a noge me nisu slušale. Došlo je vozilo hitne pomoći, a medicinski djelatnici su mi napravili brzi test na koronu. Test je pokazao da sam pozitivan na virus pa su me vozilom hitne pomoći prebacili u bolnicu u Dubravi. Govorimo o prosincu 2020. godine, kad su se taman neki cijepili prvim dozama preko reda. Nizom pregleda pronađeni su zanimljivi problemi s mojim zdravljem”, zaključio je Vicko.

U potrazi je za poslom

Vicko je otkrio i kako mu ide potraga za poslom, nakon što je nedavno završio na burzi rada.


“Ugovorni prekid radnog odnosa nije ostati bez posla, nego nova mogućnost za novi izazov. No u isto vrijeme razboljeti se, biti na rehabilitaciji i proći katarzu… E, to je za mene bila nepoznanica. Nakon prilično zanimljivih razgovora za posao i ponuda koje su me sve više uvjeravale da sa 56 godina nemam što ponuditi onima koji me misle podcjenjivati umjesto koristiti kao prednost. Odlučio sam se na pokretanje svog posla. Uskoro, prvo skoči, a onda reci hop. Znat će se. Ne, nije moj povratak na neku radiopostaju, ne! Vicko Budilica više neće biti ranojutarnja svakodnevica. No Budilica nije mrtva! Budilica još ‘zvrnda’ i bit će još puno zvonjave iz ovog starog stroja. Toliko zasad”, zaključio je omiljeni voditelj.


Komentari