Omiljena pjevačica otkrila jezive detalje opake bolesti s kojom se bori: ‘Kao da me netko davi’

Celine Dion (Foto: Stephane Allaman Panoramic/Guliver)

Jedna od omiljenih glazbenica, 56-godišnja Celine Dion, već se neko vrijeme bori sa sindromom Stiff Person (SPS), neobičnom i izazovnom bolešću koja uzrokuje nekontrolirane grčeve mišića.

Dijagnoza je to koja je glazbenoj divi u potpunosti promijenila život, a u posljednjem intervjuu koji je dala za NBC News, Celine je otkrila nove detalje ove opake bolesti.

“U jednom sam trenutku imala slomljena rebra. Da, grčevi mogu biti toliko jaki da mogu slomiti rebro. Kada doživim grč mišića u grlu, to je kao da te netko davi, kao da ti netko gura grkljan. Može biti i u abdomenu, u kralježnici, u rebrima”, ispričala je.

Celine Dion morala je otkazati svoju svjetsku turneju (Foto: AP Photo/Chris Carlson/Guliver)

“Godinama sam zatvarala oči”

Kako je pojasnila, pjevačica je godinama simptome skrivala od najbližih. No, u trenutku kad je pandemija koronavirusa zahvatila čitav svijet, diva je odlučila na prvo mjesto staviti sebe i svoje zdrave i doznati što joj se događa.

“Godinama sam zatvarala oči pred tim. Skrivala sam to od svojih prijatelja, obitelji, djece… Izdržala sam koliko sam mogla, no morala sam prestati biti tako hrabra i pobrinuti se za svoje zdravlje”, ispričala je jednom prilikom.

“Grčevi utječu na svaki aspekt mog života, uzrokujući poteškoće u hodanju, ali i korištenju glasnica. Iako još uvijek učimo o ovom rijetkom stanju koje pogađa jednu od milijun osoba, sad znamo da je to uzrok grčeva koje imam već neko vrijeme”, otkrila je pjevačica ranije.


Celine Dion progovorila o rijetkoj bolesti s kojom se bori: ’17 godina sam ignorirala simptome’

Zbog bolesti odgodila najavljenu turneju

Inače, kad je saznala dijagnozu, Celine se povukla iz javnosti te odgodila najavljenu turneju i koncerte.

U posljednje vrijeme sve češće progovara o bolesti s kojom se bori, a uskoro će na Amazon Prime Videu biti dostupan i njezin dokumentarac ‘Ja sam: Celine Dion’.

U filmu je glazbenica govorila o bolesti, a ujedno je i obećala mnogobrojnim obožavateljima kako će dati sve od sebe da se oporavi.


Komentari