Objavljena rijetka snimka Danijele Martinović iz ’91: Ona i Huljić vodili su potresne razgovore

Danijela Martinović i Tonči Huljić 2016. godine (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Nakon ljetne pauze, na male se ekrane nedavno vratila zabavno-mozaična emisija “Kod nas doma”, a brojni su gledatelji jedva dočekali ponovno uživati u omiljenoj emisiji čija zaštitna lica čine televizijske voditeljice Barbara Kolar, Iva Šulentić i Jelena Pajić Ćulibrk. Raznolikim temama iz područja popularne kulture, glazbe, gastronomije, mode, dizajna i drugih, emisija privlači ‘šaroliko’ gledateljstvo, a ovoga je puta, posebnu pažnju privukla snimka objavljena na Instagram profilu emisije.

Naime, riječ o rijetkoj snimci iz arhive HRT-a iz 1991. godine, a na njoj se može vidjeti jedan nastup Danijele Martinović. Velik se dio javnosti tada imao prilike po prvi put upoznati sa simpatičnom pjevačicom koja se nedugo nakon toga pridružila kultnoj splitskoj grupi.

“Jedna je ovo od prvih snimki Danijele Martinović iz arhive Hrvatske radiotelevizije. Ubrzo nakon ovog nastupa, 1991 godine zamjenjuje Ljiljanu Nikolovski u grupi Magazin. Njihova glazba i humanitarni koncerti u oslobođenim dijelovima zemlje podizali su moral mnogima, posebice djeci. Bilo je to vrijeme kontakt emisija u kojima su uobičajeni bili potresni dječji pozivi poput ovoga”, stoji u videu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kod nas doma (@kodnasdoma_hrt)


Emotivni trenutci

Tako je videu prikazan isječak iz emisije u kojemu su razgovor, između ostalog, vodili i Tonči Huljić i Danijela Martinović. Iako je snimka kratka, u mnogim je gledateljima probudila čitav niz emocija, a posebno se isitiče nekoliko trenutaka u kojima su vodili kratak razgovor s djetetom iz Josipovca, a koje je u tadašnjoj emisiji kontaktiralo studio.

Huljić je želio znati kakvo je stanje u dječakovom rodnom kraju. “Kako je sad u Josipovcu?”, a dijete je odgovorilo: “Mirno! To što su malo pucali što su nas priznali, ali to nije ništa!”. Takvi trenuci podsjećaju na to koliko su to bila teška vremena u Hrvatskoj, ali i činjenicu da je glazba dizala moral i donosila male trenutke radosti u kojima su mnogi uživali.

Magazin i Danijela Martinović su snimili ukupno tri albuma, a s pjesmom “Nostalgija” su 1995. godine nastupili na Eurosongu osvojivši visoko šesto mjesto. Inače, tijekom tih ratnih vremena, glazbenici su se na putu suočavali s brojnim izazovima, a to najbolje opisuju riječi iz snimke. “U kombiju Magazina Danijela je imala poseban dio s krevetom, kako bi se mogla odmoriti tijekom napornih turneja”, navodi se.

Danijela Martinović se prisjetila šokantnih trenutaka: ‘Istina je, tad sam se skrivala u prtljažniku’

Danijela Martinović je 1996. godine napustila popularni sastav i krenula u solo karijeru, što se pokazalo kao dobra odluka budući da popularna pjevačica i dan danas, nakon gotovo tri desetljeća, dominira domaćom glazbenom scenom.


Komentari