Objavljena rijetka fotografija Lane Radeljak, zbog majke se vratila na mjesto tuge: ‘Ista je Ena, prelijepa’

Josip Radeljak Dikan s kćeri Lanom (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Prije 24 godine na blagdan Velike Gospe hrvatsku javnost potresla je vijest o preranoj smrti glumice Ene Begović.

Ena je stradala u tragičnoj prometnoj nesreći u mjestu Splitska kod otoka Brača, nakon što je terenac u kojem su se osim nje nalazili i njen suprug Josip Radeljak, dvomjesečna kći Lana, majka Tereza te Josipov sin Leo koji je bio za volanom, sletio u provaliju.

Glumica je nažalost podlegla oztljedama, no svi ostali putnici uspjeli su preživjeti nesreću. Danas se Eninu kćer Lanu Radeljak nema priliku često vidjeti u javnosti, no glumica Anja Šovagović Despot objavila je na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj pozira s Lanom ispred crkve u Supetru na Braču i time otkrila da su na tužnu godišnjicu Eni došli odati počast na otoku na kojoj se njen život ugasio.

“Jur ni jedna na svit vila lipotom se već ne slavi, jer je hvale sve skupila vila k’a mi sarce travi, ni’ će biti, nije bila, njoj takmena k’a se pravi. Na veliku Gospu. U srcu s Enom i vilom njezinom”, napisala je Anja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Anja Šovagović (@anjasovagovic)

Brojni pratitelji uputili su im komplimente uz komentare kako Lana nevjerojatno sliči majci.

“Divne ste, ista je Ena”, “Kako je prelijepa, Bože”, pisali su.

Držala je u naručju

Podsjetimo, jedina kći Dikana i Ene imala je svega 45 dana kada je njezina majka poginula u automobilskoj nesreći na otoku Braču 15. kolovoza 2000. godine.

U trenutku kada je terenac počeo kliziti u provaliju, Ena je Lanu uzela u naručje i pokušala izaći iz vozila, no nije uspjela.

Godinama nakon tragedije tražio se krivac. Neki su govorili da je u pitanju bila tvornička greška na automobilu, a ne ljudski faktor. Naposljetku, Leo Radeljak oslobođen je optužbi 2007. te je kao uzrok nesreći proglašen neispravan mijenjač.

Tragedija koja je potresla Hrvatsku: Neprežaljena glumica stradala je s bebom u naručju


Komentari