Ništa od suradnje Baby Lasagne i Tončija Huljića: Skladatelj otkrio razloge ovakve nagle odluke

Baby Lasagna (Foto: Ivana Grgic / CROPIX)

Dugoiščekivana suradnja između hitmejkera Tončija Huljića i ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Eurosongu, Baby Lasagne, ipak se neće dogoditi.

Naime, Baby Lasagna je s Tončijem trebao nastupati na festivalu ‘Melodije Jadrana’, međutim, sad je došlo do promjene plana. Kako je splitski skladatelj otkrio putem Facebooka, suradnju su odgodili za neko drugo vrijeme.

“Dragi prijatelji, slušatelji i gledatelji, zbog promijenjenih poslovnih okolnosti, Baby Lasagna neće biti u mogućnosti biti dio pjesme ‘Aj pitaj’ na Melodijama Jadrana 2024.”, započeo je Tonči, a potom objasnio zašto je došlo do ovakve odluke.

Tonči Huljić (Foto: Nera Šimić / CROPIX)

“Vrlo brzo smo donijeli odluku”

“Pojašnjenja radi, Baby Lasagna je potpisao ugovor s Polidorom iz Njemačke, koji je u okviru Universal grupacije. Tim ugovorom poslovna dinamika i sva prava su pod njihovom ingerencijom.

Tako su odlučili da hitno vani idu i s drugim singlom, što i ja smatram ispravnom poslovnom odlukom. Kako pjesma izlazi gotovo istodobno kao i pjesma Madre Badesse i sigurno bi izazvala pitanje razdiobe podjele prava na istu, Baby i ja smo vrlo brzo donijeli odluku da suradnju ostavimo za neko kasnije vrijeme.

Zahvaljujem Baby Lasagni na učešću u promotivnoj kampanji moje linije pića, gdje smo se i upoznali i dogovorili suradnju petnaestak dana prije nego što je Dora održana, te u trenutku kada je imao ugovor samo za pjesmu ‘Rim tim tagi dim’. S velikim simpatijama pratit ću nastavak karijere, uvjeren u realizaciju njegovih snova. Njegov vjerni fan (iako on voli mačke, a ja pudlice), Tonči Huljić”, poručio je skladatelj putem spomenute društvene mreže.


Baby Lasagna uputio poruku podrške Vatrenima: ‘Ja nisam uspio, ali vi sigurno hoćete’

Postao zvijezda preko noći

Podsjećamo, do sudjelovanja na ovogodišnjoj Dori, Baby Lasagna, odnosno, Marko Purišić bio je tek još jedan mladi glazbenik koji je pokušavao pronaći svoje mjesto na domaćoj glazbenoj sceni.

Međutim, izlaskom pjesme ‘Rim Tim Tagi Dim’, talentirani Istrijan ubrzo je osvojio simpatije domaće javnosti, a nakon toga i cijele Europe čemu u prilog ide i činjenica da je na ovogodišnjem Eurosongu osvojio visoko drugo mjesto te ujedno i najbolji plasman Hrvatske na Eurosongu od osamostaljena.

Uspjehe je nastavio nizati i nakon Eurosonga pa trenutno rasprodaje koncerte diljem Europe baš kao što je učinio i s tri najavljena koncerta za Šalatu u rujnu ove godine koji su rasprodani u rekordnom vremenu.


Komentari